Aktiv sommerferie

Rørosregionen er din naturlige lekeplass og ditt eget ferieparadis, midt i hjertet av Norge. Her kan du velge mellom en lang rekke utendørs aktiviteter i naturskjønne omgivelser, der bare du setter grensene for hva som er mulig. Enten du vil padle kajakk eller kano, sykle fra seter til seter eller krysse vidda, bestige fjelltopper eller følge en pilegrimsrute – her ligger alt til rette for at du skal få en aktiv og morsom sommerferie i Rørosregionen. 

10 forslag til en aktiv sommerferie

En aktiv sommerferie er for alle, du trenger verken være erfaren fjellklatrer eller villmarksekspert for å fylle dagene med artige og spennende utendørs aktiviteter. Ta med din kjære eller hele familien på en sommerferie som gir varige minner. 

Landskapet i Rørosregionen er vilt, vakkert og vennlig. Her finner du enkelt veien ut i kulturlandskap med spor etter samisk reindrift og bosetting, seterdrift og 333 år med gruvehistorie.   

Mange kjenner på at tidsklemma i dagens samfunn strammer, med jobb på dagtid, aktiviteter på kvelden og helger fylt med avtaler. Da er det godt at naturen ikke forventer noe av deg, her er du velkommen som du er. Noen velger å gå på pilegrimsvandring for å merke roen som senker seg steg for steg og langsomt finne seg selv igjen. Andre foretrekker fart og spenning på sykkelsetet eller i en kajakk gjennom tømmerrennene. De høyeste fjelltoppene i Rørosregionen kan utfordre deg, men de er langt ifra umulige, og alle belønner de deg med en storslått utsikt. 

Rørosregionen er et eldorado for friluftsliv. Klimaet og det varierte landskapet med stier og seterveier gjør det enkelt å legge ut på korte og lange turer der dere kan vandre i urørt natur, fange storørreten i fjellvatna, samles rundt leirbålet på kvelden og sovne i hengekøya til det beroligende suset fra trekronene. 

God aktiv sommerferie med alle muligheter!

På tur i cirkumferensen

Få inspirasjon

5 naturopplevelser

Rørosregionen er fylt til randen av spennende natureventyr av alle slag. 

Røros Guide

Les mer om barnas Røros Guide.

#JegreiseriNorge

X