11jan
Av: Margit Wintervold Dato: januar 11, 2021 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Er du av dem som liker litt mer fart og spenning enn det en tur på langrenn gir? Eller er du bare glad i å veksle på ulike vinteraktiviteter? Vinteren i Rørosregionen er lang og gir gode muligheter for å teste mange slags vintersporter.  

Med sitt kalde og snørike klima kan Rørosregionen by på mange uforglemmelige pudderdager i løpet av en vinter. Selv om vi er mest kjent for fantastiske muligheter for langrennsski, så har vi også flere fine anlegg for deg som liker at det går litt raskere nedover. For folk i Rørosregionen betyr dette enda mer å gjøre så lenge det er snø, og for deg som bor litt lengre unna – drøm i vei og start planleggingen av vinterferien NÅ.  

Ålen skisenter

Ålen skisenter

Ålen skisenter ligger 32 km nord for Røros og kan skilte med Norges tredje lengste skiheis og en helt ny og moderne terrengpark for de unge og vågale. Heisen er over 1700 meter og nedfartene er på over 2 km. Her er det varierte løyper for store og små, øvede og nybegynnere. Barneskitrekket er allerede i gang og til helga åpner også terrengparken. I kafeteriaen Stentrøstuggu kan du få servert både varme og kalde retter. De har også leiligheter for utleie med til sammen 25 sengeplasser. 

Røros Alpinsenter Hummelfjell

Bare 15 minutters kjøring fra Røros og inn i Os kommune finner du Røros Alpinsenter HummelfjellHer har du tre skitrekk, fem nedfarter, skipark og et eget barne- og lekeområde med heis. Lokker det med bigjumps eller rails kan du trygt da hit. Eller hva med aking med proffkjelker? Det kan du gjøre her. Her er det også kafe hvor du får kjøpt lunsj- og middagsretter, og ikke minst et fint sted for å få igjen varmen når du er en hel dag ute i vinterkulda. 

Aasengjerdet

Den lille hemmelige perlen i Røros sentrum er Aasengjerdet – en liten slalåmbakke og rett utenfor Aasengården og på vei til Domus kjøpesenter. Dette er et unikt ake- og skiområde for barna midt i sentrum, med en liten heis og ei varmebu. Skal familien handle, så la barna være her. Det kommer ingen til på angre på! 

Funäsfjällen 

Enda kan vi bare drømme om en tur rett over grensa til Sverige fra Røros. Men den dagen vi igjen kan dra fritt, så lokker svenskenes tredje største alpindestinasjon, nemlig Funäsfjällen. Med seks skiområder og 36 heiser har du nok med boltreplass for skilek.