08aug
Av: Erik Høsøien Dato: august 08, 2017 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Til høsten kan du forvente deg et bredt spekter av arrangement i Rørosregionen. Her har vi valgt å skrive om tre av dem, med fokus på mattradisjoner, kultur, historie og litteratur.

En del av buffetet ved Bergstadens Hotel
bergstadenshotell8_katrine_loraas

Lokalmatweekend med Bergstadens Hotel

To helger i oktober og november kan du oppleve «lokalmatweekend» på Bergstadens Hotel. Her vil du oppleve Rørosregionens tradisjonelle kjøkken, med råvarer fra lokale grender. Med både 5-retter gourmetmiddager, besøk til lokale produsenter og kvelds- og frokostbuffet.

Har du en spesiell interesse for mat, kan det lønne seg å melde seg på det temaet du er mest opptatt av, for hver helg blir det nemlig et nytt tema;

  • 20.-22. oktober – Gård
  • 27.-29. oktober – Samisk
  • 03.-05. november – Fugl og fisk
  • 10.-12. november – Vilt

Les mer om«lokalmatweekend» her.

Vauldalen Fjellhotell

I høsten arrangerer Vauldalen Fjellhotell en rekke arrangement med fokus på historie og tradisjoner fra Rørostraktene:

  • 6. august og 10. september: Vauldalens Fjellbord

Kjøkkenet dekker opp med lokale retter fra både svensk og norsk side laget på tradisjonelt vis. Underholdning og historiefortelling.

  • 6.-8. oktober: Dansehelg med VM i Rørospols.

Arr. i samarbeid med Brekken Spell- og danselag

  • 28.-29. oktober: Mathelg med tradisjoner

Ta del i en rikholdig helg hvor bordet blir dekket etter arven fra Brekk-kjærringan og regionens matfat.

  • 10.-12. november: Rakfisk NM

Bli med og smak på Norges beste Rakfisk. Storstilt kåring under årets Rakfiskbankett på lørdag.

 

Vi anbefaler å ta kontakt på forhånd for bordbestilling og påmelding til de ulike arrangementene.

Kontaktinformasjon
Web: http://www.handplukket.no/hotels/vauldalen/

Telefon: 72 41 31 00

E-post: post@vauldalenfjellhotell.no 

Bilde av Olav og Ole Jørgen - Pols NM
Lokalmatsafari
pols