17okt
Av: margit Dato: oktober 17, 2018 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Årets store NATO-øvelse har kommet til regionen og som et resultat av at kulturhuset på Røros har blitt et midlertidig hovedkvarter, har kulturen funnet en annen arena. 

I perioden mellom 22. og 28. oktober kan du være med på konserter i hjemmene til rørosinger, se kino i Sangerhuset og mye mye mer.

Artut for alle

I løpet av syv dager er det over 60 kulturarrangementer som kan oppleves i både små og store arenaer.

Du kan få med deg alt fra musikk, dans, drama, litteratur og film, for ikke å snakke om faglig påfyll. Mye skjer på helt uventede steder. Noen av tilbudene kommer på jobben til folk, mens andre tilbud kan du oppsøke og oppleve i noens hjem. Det blir også muligheter for å danse litt!

Rørosmuseet markerer FN-dagen med foredraget “verdensarv og krig” som er et aktuelt tema denne uken. Foredraget tar for seg spørsmål som hvilken rolle har har kulturminnene under krig, hvilket formelt vern finnes, og hvordan respekteres kjørereglene når våpnene lades med skarpe skudd?

Artut for barna

Det er mye artut og spennende å oppleve for barna.

Mandag 22. oktober blir det høytlesning av Georgs magiske medisin fra perm til perm på Røros Folkebibliotek. Biblioteket inviterer også til en eventyrlig lørdag med Kirsti Sæter og malekurs. Fredag arrangerer Barnas turlag en tur til Mølmannsdalen med innslag av smågrøss.

Kulturskolen vil dukke opp litt her og litt der igjennom uken med innslag fra sine elever.

Artut for tilreisende

Denne uken er en unik mulighet for tilreisende å komme tettere innpå de lokale. Det er blir arrangert en rekke Hjemme hos-konserter hvor rørosinger åpner dørene for en annerledes og intim musikkopplevelse.