14apr
Av: Margit Wintervold Dato: april 14, 2021 Kategori(er): Forside, Nyheter, Reisetips Comments: 0

Nyt det frie og gode livet på camping i sommer! 

Rørosregionen byr på et bredt utvalg av muligheter for alle som foretrekker friheten som en campingferie gir. Enten du reiser med bil, campingvogn, bobil eller sykkel, vil du finne ditt perfekte sommersted her. På de mange campingplassene kan du leve det gode liv og fylle dagene med varierte opplevelser og aktiviteter. Foretrekker du å telte eller ligge i hengekøye ute i mark og fjell og nyte naturens stillhet, har vi godt med plass. 
 
Hos oss kan du velge om du vil bo tett på byliv og severdigheter eller søke inn på vidda og finne din helt egen lune spot. Velkommen på camping!

Opplevelser

Sykling. Foto: Øyvind Wold

Utendørs sommermagi

Det skjer noe med oss nordmenn i det øyeblikket klokken stilles i sommertid og vi får ekstra tid i solen. De ellers trist og mørske vinterfjesene blir erstattet med store smil og det er ikke noe annet vi heller vil enn å bruke mange timer ute i naturen. Vi har satt opp en oversikt over våre favorittaktiviteter som du kan gjøre ute i vår region.

Les mer.

Smelthytta

Topp 10 inneaktiviteter

Den norske sommeren kan være ustabil og mens regnet høljer ned er det godt å trekke inn i ly. I regionen vår er det mange flotte museum som viser vår historie og identitet. Er du en badenymfe er det flere basseng som du kan benytte deg av. Her er våre anbefalinger til aktiviteter når sommerværet ikke er helt som ønsket.

Les mer.

Til-seters-pa-Utistuvollen-Vingelen-familie_DestinasjonRøros_Foto_CH_VisitNorway

Sommerens smaksopplevelser

Rørosregionen er ledende innen lokalmat og har blitt døpt til landets lokalmathovedstad. Bli bedre kjent med de lokale mattradisjonene eller ta turen til seters for en avslappende og nostalgisk matopplevelse.

Les mer.

Vigelpiken. Foto: Erik Sandnes Høsøien

Fjellturer i Rørosregionen

Følelsen av å ha fjellet for seg selv, mens man skuer utover en natur tydelig formet av hardt vær og klima er en opplevelse man ikke kan være foruten!  Tar du deg til toppen, venter en fantastisk 360 graders panoramautsikt over området.

Les mer.

Campingplasser og hytter

Du blir tatt godt imot på de mange campingplassene i Rørosregionen. De har moderne fasiliteter med oppstillingsplasser for bobil, gjestehytter og plass for å slå opp telt. Alle campingplassene har umiddelbar tilgang til severdigheter og natur, og etter en lang dag med opplevelser i naturen, kulturopplevelser eller shopping, er det godt å komme hjem til en koselig camping.

Sommer og telttur på vidda.

Camping i naturen 

For deg som synes det er spennende å finne og etablere din egen lille leirplass, byr naturen i Rørosregionen på raust med plass og muligheter. Prøv noen netter i telt, hengekøye eller sov under åpen himmel. Du kan selv velge hvor vill naturen rundt deg skal være, bo lavere strøk med fjellbjørk, små tjern, bekker og elver eller åpnere landskap på vidda omgitt av vennlige fjell. Her er du alltid velkommenmen husk å ta vare på naturen! Ta hensyn til fugle- og dyrelivet, og ikke etterlat deg spor. 
 
Forollhogna 
Regionen har to nasjonalparker, Forollhogna og Femundsmarka. En bra innfallsvinkel til Forollhogna er å gå fra Dalsbygda og følge seterveiene videre gjennom Vangrøftdalen. Dette er en særdeles flott og variert tur gjennom et aktivt seterlandskap som byr på mange gode teltplasser og usedvanlig gode muligheter for å fange din egen sprellferske ørret til middag. I nasjonalparken kan du bestige Forollhogna på 1332 meter, oppleve villrein, fiske og nyte livet. Terrenget er lettgått og her finnes rundt 30 åpne buer som du også kan bo i. 
 
Femundsmarka 
Femundsmarka er lett tilgjengelig med bil, buss eller sykkel fra Røros. I Synnervika er det endeholdeplass for bussen og en stor parkeringsplass for biler. Derfra kan du ta beina fatt og begi deg ut i villmarka. Rutebåten MS Fæmund II har base her, og du kan entre den og la den ta deg med på et minicruise til ønsket destinasjon. Femundsmarka er preget av krokfuru, så her er fine muligheter for å sove i hengekøye, nyte villmarka og la verden seile i sin egen sjø. 
 
Femundsmarka nasjonalpark fyller 50 år i år og tilbyr en rekke arrangementer, bl.a. guidede turer i marka og et stort familiearrangement i Synnervika 10. juli med aktiviteter og servering. 

Kjekt å vite

Røros Parkering

I år har Røros Parkering fått enda flere plasser for dagparkering til bobiler. Mer informasjon finner du her.

Rasteplasser og Tømmestasjoner

Tynset
Tømmestasjon ved Tynset rom og camping.

Røros
Hitterdalen
Røros veistasjon

Holtålen
Eidet bru