25sep
Av: margit Dato: september 25, 2019 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Rørosregionen er et fantastisk sted å ta høstferien sin. Fjellet gløder i friske farger, og sola er her fortsatt.

Femundsmarka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Femundsmarka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com
Naturelskeren

For naturelskeren er det mange muligheter. Enten du er interessert i jakt og fiske, eller du liker aktiviteter som padling, sykling eller å gå turer. Du kan gå alene eller bli med på guidede turer.

Tips
Vil du gå i fjellet eller padle i kano, så ligger Femundsmarka der og venter på deg. Dette er et av de største urørte villmarksområdene i Sør-Skandinavia.

Forollhogna Nasjonalpark er et fjellområde på grensa mellom Østlandet og Trøndelag. Her finner du frodige og tradisjonsrike seterdaler.

Alvdal Vestfjell strekker seg fra Alvdal og vestover til Rondane, mot Atndalen i sør og til Folldalen i nord. Vil du opp i høyden ligger Storsølnkletten på 1827 moh.

Røros, Nord-Østerdalen og Fjällnäs i Sverige er et eldorado for sportsfiskere og amatørfiskere. Fiskekort kan kjøpes lokalt på turistinformasjoner, bensinstasjoner eller hos Fishspot. Fiskekort for Femundsmarka og Statskog kjøpes her.

Fjällnäs og friluftsliv er to sider av samme sak. Hos Fjällnäs Explore kan du bestille friluftsaktiviteter og turer som gir deg eksklusive opplevelser i storslagen natur.

Det er ikke bare om vinteren du kan være med på hundekjøring. Du kan kjenne den friske fjellufta mot ansiktet mens du kjører over Rørosvidda med ditt eget hundespann.

Røros Guide har turer både til fots og på sykkel der du kan oppleve de fineste stedene som finnes på Røros. Her kan du få både korte dagsturer og lengre turer. Nivået på turen bestemmer du selv.

En av de beste måtene å utforske den norske naturen på er fra hesteryggen, og med hest kommer du deg langt inn i nasjonalparkområdene.

Artut Kulturfest
Den kulturinteresserte

Fjellregionen byr på et mangfold av kulturopplevelser i form av konserter og teaterstykker. I tillegg har Røros alltid vært et kraftsentrum for kultur, kunst og håndverk.

Tips
For den kulturinteresserte arrangeres Artut kulturfestival på Bergstaden i starten av oktober. Her kan du lære mer om Johan Falkberget, Harald Sohlberg eller du kan vibbe i gamle hus.

Argentinsk tango, Gershwin og Skandinaviske folketoner står på programmet når stryketrioen Sponberg – Stegner – Gimse spiller opp. Bli med på Teater Innlandets forestilling om Den enfoldige morderen i Falkbergetsalen på Storstuggu.

I hele Rørosregionen finner du mange kunstbutikker og gallerier. Drøm deg bort i den fantasifylte bakgården til Lysgaard KeramikkSe skulputurer av lokale og internasjonale personligheter hos Per Sverre Dahl. Få et innblikk i tradisjonshåndverk hos Potteriet Røros. Se høstens utstilling hos Galleri Elgen eller Lysstråles galleri og kunsthåndverk.

Røros Lekeland
Ta med barna på Røros Hotell. Foto: Tom Gustavsen
Barnefamilien

For barnefamiliene er det mye å velge i. Naturen inviterer til turer i skog og mark, på hesteryggen, på sykkel eller til fots. Dere kan dra på oppdagelsesferd i Kjell Aukrusts rike eller slappe av med en handledag i Røros sentrum.

TIPS
På Alvdal ligger et av Nord-Europas lengste canyoner. Jutulhogget er 2,4 kilometer på det dypeste og 240 meter langt. Dette er en spennende naturopplevelse for barna.

En av de beste måtene å utforske den norske naturen på er fra hesteryggen, og med hest kommer du deg langt inn i nasjonalparkområdene.

Etter en dag ute er det lite som slår et deilig bad hos Røros Hotell Bad og Velvære. Barna kan kose seg med klatrevegg, boblebad og utendørsbasseng, eller bruke tid på Røros Lekeland.

Regionens mest opplevelsesrike natursti er 10 km lang og inneholder 31 poster. Store deler av traséen kan ferdes med sykkel, rullestol eller barnevogn.

I Smelthytta finner du utstillinger knyttet til Røros Kobberverks historie. Bevegelige modeller gjør historien konkret og forståelig både for barn og voksne.

Aukrustsenteret i Alvdal finner du Reodor Felgens månerakett. Måneraketten byr på spennende opplevelser for barn i alle aldre, i god Kjell Aukrust-stil.

Hva med en hyggelig dag i Røros sentrum? Her finner du et utall sport- og fritidsbutikker som dekker de fleste behov. Enten du skal fange storfisken eller trenger gode sko for de flotte fjellturene.

 

Toppbilde: Valdres Scanout