30apr
Av: Erik Høsøien Dato: april 30, 2018 Kategori(er): Nyheter, Reisetips Comments: 0

Destinasjon Røros er nå også tilgjengelig på mobil med reiselivsassistenten AISPOT.

 Dette er den perfekte ledsager for besøkende i regionen, sier reiselivssjef Tove R. Martens.

Reiselivsappen AISPOT er en skreddersydd app som automatisk gir deg detaljinfo i området du befinner deg, og den oversettes til flere språk. Du får full oversikt over hva som er i din umiddelbare nærhet, og du kan i tillegg søke spesifikt etter det du er på utkikk etter.

Mobilen som guide

Destinasjon Røros har vært med i utviklingen av AISPOT i en pilot sammen med Rjukan. Det er gledelig at AISPOT nå er tilgjengelig på markedet, og at blant andre Fæmund II har vært tidlig ute med å ta løsningen i bruk, sier Martens.

Hun forteller at AISPOT inngår i den digitale strategien til Destinasjon Røros, og at appen vil promotere medlemmer i Destinasjon Røros.

Erik S. Høsøien som har ansvar for Marked og Produkt i Destinasjon Røros påpeker betydningen mobiltelefonen har fått i dagens verden.

Vi ser at dagens turist ofte bruker mobilen i planleggingen, og at det er flere og flere som bruker mobilen aktivt for å finne fram på stedet. Det er derfor viktig for oss at vi er synlige og at vi legger til rette for turisten, og AISPOT legger godt til rette for nettopp dette, sier Høsøien.

Slik fungerer Røros nye turistapp
• Last ned appen «AiSpot» til mobilen eller nettbrettet.
• Følg instruksjon for registrering i appen – bruk gjerne Facebook-kontoen din.
• Trykk på ”Nearby” nederst til venstre, du vil da se kart over aktiviteter der du er.
• Trykk på aktiviteten for å se mer informasjon om denne.
• Trykk på ”Merkelapp” for å velge interesseområder du vil ser på kartet.
• Gå til en av spottene på kartet og informasjonen kommer automatisk på telefonen din.
• Du får opp varsel når du passerer et punkt kun én gang pr dag. Du kan også se innholdet ved å trykke på punktene i kartet.