26jun
Av: pikselpusher Dato: juni 26, 2017 Kategori(er): Reisetips Comments: 0

På Dølmotunet på Tolga kan hele familien delta på sommerens aktiviteter fra 23. juni fram til 29. juli.

Med et levende gårdsmuseum er det noe som skjer til hver en tid.  Tunet er et såkalt firkanttun bestående av ni hus med bl.a. trønderlåninspirert ku- og sauefjøs i stein, stall og mye innbo.

Dølmotunet ligger midt i Tolga sentrum, og her er det mange dyr! Her kan du hilse på kalver, griser, sau, høner, kaniner og to rampete killinger. Spør du budeia pent kan det hende du får være med å mate grisene, men bare husk å passe på vafla di så ikke killingene kommer og spiser den opp!

Hva skjer?

Gjennom hele sesongen arrangeres en rekke aktiviteter. Se fullt program her.

Tolga kommune

Kommunen strekker seg fra nasjonalparken Femundsmarka i øst for ekspedisjoner med «ingen grenser» for hva som er mulig, til nasjonalparken Forollhogna i vest som ved inngangen har et særprega historisk bygdemiljø med den internasjonale merkelappen ”nasjonalparklandsby”. På denne reisen passerer du bygdene Øversjødalen, Hodalen, kommunesenteret Tolga og Vingelen. Alle med sine særpreg til opplevelser.

Med vår umiddelbare nærhet til verdensarvstedet Røros, har vi mye kulturhistorie å formidle, og med et stabilt vinterklima kan vi i vintersesongen tilby flotte idrettsanlegg og milevis med preparerte skiløyper. Om sommeren kan du sykle innover fjellveiene og oppleve seterlivet og artsmangfoldet i naturen på nært hold. Festivaler og arrangementer gir opplevelser, og lokalproduserte matvarer gir deg en smaksopplevelse du aldri vil glemme.

I Tolga lå en av de viktigste smeltehyttene til Røros Kobberverk. Her utviklet de tidlig et moderne jordbrukssamfunn. Det er mange eksempler på gammel byggeskikk og et spennende kulturliv.

Dølmotunet
Dølmotunet

Velkommen til Dølmotunet