23nov
Av: Margit Wintervold Dato: november 23, 2020 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

La roen og freden senke seg med kulturelt påfyll i førjulstida.

Rørosregionen bugner av konserter, teater- og andre kulturopplevelser frem mot jul. Bergfolkets julefred har blitt en av de fineste juletradisjonene for oss som bor her og alle som er glade i Rørosregionen. I år spilles to konserter, på Røros og Tynset. Forestillingen Nissen som har mistet trua på seg sjøl er musikkteater for de minste, som også får frem den gode barnlige julestemningen hos de voksne. Her har du en oversikt over de mange gode kulturopplevelsene, levert av de fremste artistene regionen og landet har å by på.

Oversikten vil bli oppdatert.

Kajsa Balto
28. november, Tynset.

Kritikerroste Kajsa Balto er aktuell med julealbumet «Sámi juovllat», et vakkert og etterlengtet bidrag til mangfoldet i julemusikken. Sámi juovllat betyr «samisk jul» og har blitt en juleplate av de sjeldne.

Les mer om konserten her.

Anders Jektvik – «Lys i Mørket» 2021
1. desember, Røros.

Anders Jektvik legger ut på en spesiell turné med sin trio i desember. Publikum møtes i konsertsalens lys, og kjenner varmen fra sidemannen – akkompagnert av Anders sine kjente melodier og tekster.

Les mer om konserten her.

Bergfolkets julefred
1. desember, Tynset.
3. desember, Røros.

Bergfolkets julefred er en julekonsert med gruppa Sønvis og deres gjestemusikere. Konserten spilles for fulle hus for 6. år på rad, og du får høre tradisjonell og nyskrevet julemusikk i vakre omgivelser.

Les mer om konserten på Tynset her.
Les mer om konserten på Røros her.

Julekonsert med Guren Hagen
3. desember, Os.

Mange fikk med seg koronakonserten til Guren Hagen, som ble sendt ikke bare én, men hele tre ganger på NRK2 i 2020. Velkommen til en konsert med sanger som Det store i det små, Hotell Jord, Vakre du og Hjertet mitt.

Les mer om konserten her.

Nissen som mista trua på seg sjøl
4., 5., 11. og 12. desember, Røros.

“Nissen som mista trua på seg sjøl” av SommerRohde, er en musikkteaterforestilling for barn i alderen 3-8 år. Forestillingen baserer seg på den gamle fjøsnissetradisjonen og setter fokus på det å ha troen på seg selv, enten man er menneske eller nisse. Forestillingen spilles ute i Rasmusgården på Røros, så her er det lurt å ta med sitteunderlag og tepper.

Les mer om forestillingen her.

Fly me to the moon IX Christmas
4. desember, Røros.

Røros storband inviterer til en “Fly me to the moon”-spesial i år. Du får høre fantastisk julemusikk med gode, lokale solister. Det blir en festlig førjulskonsert i kjent “Fly me to the moon”-stil.

Les mer om konserten her.

Julekonsert med Chris Media, Pernille Øiestad, Eirik Næss & Bergstadkoret
8. desember, Røros.

Chris Medina, Eirik Næss og Lars Støvland legger tradisjonen tro ut på juleturné, og i år har de gleden av å ha med seg Pernille Øiestad. Sammen spiller de en konsert full av musikalske høydepunkter, med både lekne og varme tolkninger av kjente og kjære julesanger.

Les mer om konserten her.

Julekonsert med Bettan og Are Hembre
10. desember, Røros.

Røros Konserter byr på skikkelig julestemning når Bettan og Are Hembre inntar Røros Kirke fredag 10. desember. Med seg på laget har de kapellmester Trond Hustad og Trio No Treble.

Les mer om konserten her.

Strålende jul – en julekonsert
10., 11. og 12. desember, Tolga.

Strålende jul er en julekonsert med Øystein Wangen, Olav Luksengård Mjelva og Astrid Holøien i et helt nytt trio-konsept

Les mer om konserten her.

Hans Rotmo og Henning Sommerro: Vårres jul
11. desember, Røros.

Det blir både julegitar, koteletta, pøls og steik, og kanskje kjæm a Märtha Dahla? Trolig blir det masse goro te dessert óg. Det blir garantert julestemning når Hans Rotmo kjæm med kompisen Henning Sommerro og byr opp til Vårres jul

Les mer om konserten her.

Tusen julelys – 20 års jubileum
18. desember, Tynset.

13 glade korister med solister fra egne rekker, eminente musikere og hovedsolister ønsker velkommen til en stemningsfylt julekonsert med stor variasjon.

Les mer om konserten her.

It’s snowing on my piano – Bugge Wesseltoft
19. desember, Røros.

Plata «It’s Snowing on my piano» kom i 1997, og ble i løpet av kort tid en kjær juleklassiker. Glitrende pianospill og velkjente julesanger som Deilig er jorden, Kimer i klokker og Stille nacht vil garantert bringe julestemning til alle som får gleden av å overvære konserten.

Les mer om konserten her.

“An American Holiday” med Adam Douglas
20. desember, Røros.

Folkekjære Adam Douglas har for fjerde år på rad gleden av å ønske velkommen til publikumssuksessen «An American Holiday», en stemningsfull og storslått julekonsert hvor han gjør noen ukjente, men også tidløse juleklassikere til sine egne.

Les mer om konserten her.