Slide FAMILIEFERIE

Gjør årets sommerferie til en drømmeferie for barna. I Rørosregionen finner dere aktiviteter som hele familien synes er gøy. Dra på padletur på rolige Glomma eller gå tur i en nasjonalpark. Bli bedre kjent med verdensarven gjennom aktiviteter for de minste, besøk en bondegård og hils på dyra, bad i fjellvann med sandstrand eller dra på familietur med overnatting i villmarka. Vi gir deg tipsene til den beste familieferien!

Topp 8 aktiviteter for familien i sommer

Elsker barna å kose med dyr, stelle dem og mate dem? Dere velkommen på åpne gårder og setrer i hele regionen som tar imot dere på store, idylliske tun, i grønne seterdaler og serverer smakfull lokalmat laget fra grunnen. Et møte med dyra og livet på gården gir minner for livet.

Rørosregionen er preget av en snill og vennlig natur som passer perfekt for barnefamilier. Her er slake åser og runde fjell, åpne vidder og bekker som klukker og lokker deg til å ta en forfriskende dukkert i nærmeste kulp.

Er du ute etter utfordringer, byr vi på turer i urørt villmark der dere får prøvd krefter både mot dere selv og naturen. Gamle seterveier, smale kjøreveier og et stort nettverk av stier gjør at naturopplevelsene er lett tilgjengelige for små og store. Det har også bidratt til å gjøre regionen kjent som et eldorado for alle som liker å sykle.

Rørosregionen er som skapt for barnefamiliens neste eventyr. Dra på miniekspedisjon i en av våre to nasjonalparker. Her er dere velkommen til å overnatte i åpne buer eller ta med eget telt og finne deres egen koselige leirplass. Vanskelighetsgraden bestemmer dere selv. Vi har forslagene til både korte og lengre turer. Naturen vår er deres fantastiske lekeplass.

Drømmer dere om badeferie og hvite badestrender? Her finner du både klare fjellvann med forfriskende temperatur og myke sandstrender, ville jettegryter og Norges nest største naturlige innsjø. Oppdag de bortgjemte badeperlene som ikke engang alle lokale kjenner til. Vi hjelper deg med tipsene som fører deg på rett spor!

Kanskje er du interessert i historie og verdensarv, men tenker at det ikke passer for hele familien? Rørosmuseet formidler historien slik at den aldri blir kjedelig hverken for små eller store. Ta med familien og utforsk mysteriene som ligger rett utenfor døra og venter.

Velkommen på drømmeferie der dere kan gjøre alt det barna elsker og som gir de voksne påfyll av energi og glede! God sommer!

Få inspirasjon

Overnatting

Les mer om overnatting i Rørosregionen her.

Barnas Røros Hotell

Les mer om barnas Røros Hotell.

Reise hit

Les mer om å reise til Rørosregionen.

Aktiviteter

Les mer om aktiviteter i Rørosregionen her.

#JegreiseriNorge

X