12okt
Av: Margit Wintervold Dato: oktober 12, 2019 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Jakten på julestemningen trenger du ikke tenke på. Bare kom til oss.

Her laver snøen ned, det er hvitt både på vidde og i skog. Julelysene er hengt opp i gatene og det er gjort klart til hyggelige førjulsaktiviteter. Rundt om i regionen arrangeres det julemesser, juleverksted, julekonserter og julemarked. Vi har samlet noen av dem her. Flere finner du i vår Hva-skjer-kalender.

Kanefart – bjelleklang i vinternatt

Mørket har senket seg over den gamle bergstaden. Det er vinterkveld på fjellet og røyken stiger kvit fra skorsteinene. Bak heklede gardiner i byens mange vinduer kan du ane lyset og varmen fra peisen. Selv sitter du godt innpakket i saueskinnspelser, mens den store, trygge hesten trekker sleden gjennom snødekte gate.

Les mer om kanefart.

Hundekjøring – opplev vidda med hund og slede

Det eneste som bryter stillheten er pusten fra et titalls topptrimmede polarhunder og sleden som baner vei gjennom snøen. Vintersola stråler fra en frostklar himmel og farger fjellet gult, hvitt, blått og rosa. Du opplever samspillet mellom menneske og hund, gleden de firbeinte har over å løpe alt de klarer, være på tur med deg og sleden.

Les mer om hundekjøring.

Kanefart på Røros_foto_Thomas Rasmus Skaug
Føl roen på fjellen bak hundespannet. Foto: Arne Tønset
Jeg snører min sekk og spenner mine ski

Mil etter mil med langrennspor – et tilbud som kan tilfredsstille enhver, enten du aspirerer mot seierspallen med medaljer og ”Ja, vi elsker”, eller du har krokfurua og pølsebålet som mål for turen. Naturen i Rørosregionen byr på snille fjell og flott utsikt mot fjerne blåner. På værharde dager gir lun furuskog og bjørkelier ly for de verste vindene og berger skiporet fra snødrevene. Rørosregionen har over 50 mil med oppkjørte skiløyper.

Les mer om skiløyper i regionen.

Spark

Spark er et effektivt og artig fremkomstmiddel på Røros. Lokalbefolkningen bruker spark daglig på vinterstid, gammel som ung. Sus nedover Kjerkgata på spark og opplev bergstaden Røros med røde vinterroser i kinnene. Anbefales!

Les mer om spark og utleie.

Skitur
Sparketur i Verdensarven. Foto: Thomas Rasmus Skaug
Julekonserter og -forestillinger

Julestemningen er ikke den samme uten de mektige tonene til O Helga natt eller Deilig er jorden. I tiden før jul er det flere muligheter til å høre julefavorittene fra kjente og kjære artister, og ikke minst bli dratt inn i julefortellinger.

Les mer om konserter og forestillinger før jul.

Jul på Røros

Vi går fra fire dagers julemarked til julestemning og handel i hele desember. Røros fylles av glitrende julelys, julevarer, nisser og ekte julestemning.  Ta turen og opplev den magiske stemningen som skapes her i julestaden du også.

Les mer om Jul på Røros.

Nisseorkester. Foto: Bjørg Moen Skancke
Julemarked på Røros foto_tom-gustavsen