20mai
Av: Mali Finborud Dato: mai 20, 2020 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Sommeren er her, sola har kommet og vi er så glade for å endelig kunne invitere deg på handel i gata igjen. 

Flere av butikkene har fått inn nyhetene, værgudene er på vår side og vi har sjansen til å se folk igjen – da kan jeg nesten ikke tenke meg noe som er mer perfekt enn handel i sommersol.

Koselig handel i sentrum av Røros

Kanskje du har kommet på hytta for første gang på lenge? Eller du har allerede vært på hytta og gjort klart alt til sommerferien, og nå er du klar for litt andre ting? Kanskje du rett og slett er klar for å se litt folk også? Da vil jeg anbefale en koselig rusletur i sentrum av Røros, med shopping og avslapping som hovedmål. Bare det å gjøre noe som var normalt før korona, enten det er å stikke innom butikker, kaféer eller det å se at det finnes folk i gatene – det får opp humøret. Kommer det litt sol i ansiktet også, da er vi nær en lykkefølelse nå. Så obs, obs, det kan hende du kan kjenne på en liten flik av lykke i disse fine sommerdagene.

Røros Handelstand
Nisjebutikkene – klær du ikke finner andre steder

Røros har rikelig av butikker som selger gode ullprodukter.  Det kan det blir bruk for til sommerturene i fjellet. Både Sport 1, Intersport og Røros Sport har et bredt utvalg, og skal du ha tur- eller fritidsklær må du nesten innom Villmarka Røros. Men også spesialbutikkene er spennende. Lannulva er et norsk merke som bruker merinoull i alle sine produkter. Leter du etter klær, sko og tilbehør du ikke finner andre steder, så har du mange små og hyggelige butikker å velge i. Edel Design, Frost, Det Gule Huset, Ny norsk design  og Lille Røffe er alle spennende butikker. De har hver sin nisje, de ligner ikke på hverandre – og de ligner ikke noen andre heller. Har du vært hos vidUnderlig? Den har som navnet sier, vidunderlig undertøy i ull og silke for damer. Her kan du også finne årets bikini eller badedrakt, som garantert ingen av venninnene dine har. Men leter du etter spesielle t-skjorter, barneklær, stylingprodukter til skjegget eller kanskje du elsker vinyl? Da må du se innom Mye Rart Røros. En annen butikk som har mye rart – og fint – er Lille Røros som selger både egne kunstprodukter og ting til huset. Et sted mange må innom hver gang de er i sentrum er Soloppgangen. Her finner du helsekost, hud- og hårpleieprodukter, kaffe og te. Dette er et sted du må se.

Håndverk

Røros har utrolig mange dyktige keramikere, og du finner mye forskjellig for den håndverks-og kunstinteresserte her. Drøm deg bort i den fantasifylte bakgården til Lysgaard Keramikk. Se skulpturer fra lokale og internasjonale personligheter hos Per Sverre Dahl. Få et innblikk i tradisjonshåndverk hos Potteriet Røros. Besøk også Husfliden som har en rekke varer av høy kvalitet. Her kan du kjøpe skinnfeller av sau og rein, pledd fra Røros Tweed og håndverk i tre, metall og tøy.

Butikkutsalg Potteriet Røros
Lokalmat i Rørosregionen

Lokalmaten står sterkt i Rørosregionen. Smaksopplevelsene står i kø når du besøker «lokalmathovedstaden» i Norge. Her har du mulighet til å handle lokale råvarer på nesten alle matbutikker. Flere av produsentene har også gårdsutsalg, der du kan kjøpe varene direkte fra produksjonen. Ønsker du å spise ute har du en god anledning til å smake på lokale råvarer – og vi anbefaler det lokale ølet.

Se mulighetene dine her. 

Ta en kunstpause

Eller hva med en liten kunstpause? Røros Kunstformidling er et galleri med grafikk, maleri og kunsthåndverk til salgs. Har du hørt om lille Galleri Gnuttu? Dette sjarmerende galleriet har rundt 100 bilder utstilt, både akvareller, malerier og grafikk. Galleriet ligger i den mest sjarmerende delen av verdensarvens gamle trehusbebyggelse, nemlig Flanderborg. Hvis du ikke har vært innom galleriet Kunst & Kaos, så har du en opplevelse i venteHer har du både bilder, verk, bøker og håndverk. Ta en tur innom og unn deg en kunstpause. 

Mørkstugata
Mørkstugata. Foto: Lars Geithe
Tynset er regionens handelssentrum

Tynset har vært et naturlig handelssentrum i Rørosregionen i en årrekke. Her finner du et bredt utvalg av kjeder og nisjebutikker. I sentrum har du to kjøpesenter:

Hos ALTI Tynset får du alt under ett tak. Her kan du handle sommerklærne hos B.Young og Zavanna, mens turklærne får du hos Ut på tur. Chili frisørteam fikser sommersveisen, du kan handle el-varer hos Elon og trenger du gode sko er Eurosko på plass og kan hjelpe deg. Mange av oss trenger utemøbler eller inspirasjon til uterommet og da er både Jysk og Kid de rette å gå til. Hvis du blir sulten under handlerunden har du flere valg: La Famiglia kan tilby pizza og italienske retter, men er du glad i thailandsk mat bør du gå til Thai Chef. Trontorget kafé er det naturlige møtestedet på senteret, og her får du dagens suppe, smørbrød, middag, kaker, kaffe og is. Det er utrolig kjekt å kunne handel mat på Kiwi før du drar hjem, og vil du glede deg selv eller andre, så stikk innom Øynes Blomster.

Domus Tynset har alt du trenger på ett sted

Hos Domus Tynset finner du både Vinmonpolet og Boots apotek. Senteret har både bokhandel, lekebutikk og Byggmix. Og sammen med Sport 1, KappAhl, Gull & Gaver, Kosmetikk og Hus og Hjem får du det meste du trenger av klær og ting til familien og utstyr til huset. På Domus kafeen kan du slappe av med kake og kaffe, eller du kan spise middagen der før du går innom Extra Tynset og handler mat på vei hjem.

Tynset sentrum

Tynset har et godt utvalg butikker som hjelper deg når du skal pusse opp eller bygge. Du har Bohus Tynset, Byggmakker Tynset, Flügger, Tynset Farve & Interiør, Malerbua, Maxbo Tynset og Poulsson Interiørdesign AS. Trenger du noe til bilen er Bilextra et nyttig sted, og blant nisjebutikkene med noe annet enn kjedeklær finner du Ester Hektoen og Oddruns No 1. Og er det klær av det mer sporty slaget må du kikke innom Alvdal -Tynset Sport. Er du i sentrum må du sørge for å dra innom kaféen Waagans Bakeri, for bedre bakverk skal du lete lenge etter.