20mai
Av: Mali Finborud Dato: mai 20, 2020 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Mai er her, sola har kommet og landet åpnes sakte, men sikkert. Vi er så glade for å endelig kunne invitere deg på handel i Gata igjen. 

Flere av butikkene har fått inn vårnyhetene, værgudene er på vår side og vi har sjansen til å se folk igjen – da kan jeg nesten ikke tenke meg noe som er mer perfekt enn handel i vårsol.

Koselig handel i sentrum av Røros

Kanskje du har kommet på hytta for første gang på lenge? Eller du har allerede vært på hytta og gjort det som trengs der, og nå er du klar for litt andre ting enn skiturer? Kanskje du rett og slett er klar for å se litt folk også? Da vil jeg anbefale en koselig rusletur i sentrum av Røros, med shopping og avslapping som hovedmål. Kanskje du trenger turen til sentrum bare for å huske hvordan det er å se flere folk på en gang også? Bare det å gjøre noe som var normalt før korona, enten det er å stikke innom butikker, kaféer eller det å se at det finnes folk i gatene – det får opp humøret. Kommer det litt sol i ansiktet også, da er vi nær en lykkefølelse nå. Så obs, obs, det kan hende du kan kjenne på en liten flik av lykke i hele helga.

Røros Handelstand
Nisjebutikkene – klær du ikke finner andre steder

Røros har rikelig av butikker som selger gode ullprodukter.  Det kan det blir bruk for til vår- og sommerturene i fjellet. Både Sport 1, Intersport og Røros Sport har et bredt utvalg, og skal du ha tur- eller fritidsklær må du nesten innom Villmarka Røros. Men også spesialbutikkene er spennende. Lannulva er et norsk merke som bruker merinoull i alle sine produkter. Leter du etter klær, sko og tilbehør du ikke finner andre steder, så har du mange små og hyggelige butikker å velge i. Edel Design, Frost, Det Gule Huset, Ny norsk design  og Lille Røffe er alle spennende butikker. De har hver sin nisje, de ligner ikke på hverandre – og de ligner ikke noen andre heller. Har du vært hos vidUnderlig? Den har som navnet sier, vidunderlig undertøy i ull og silke for damer. Her kan du også finne årets bikini eller badedrakt, som garantert ingen av venninnene dine har. Men leter du etter spesielle t-skjorter, barneklær, stylingprodukter til skjegget eller kanskje du elsker vinyl? Da må du se innom Mye Rart Røros. En annen butikk som har mye rart – og fint – er Lille Røros som selger både egne kunstprodukter og ting til huset. Et sted mange må innom hver gang de er i sentrum er Soloppgangen. Her finner du helsekost, hud- og hårpleieprodukter, kaffe og te. Dette er et sted du må se.

Håndverk

Røros har utrolig mange dyktige keramikere, og du finner mye forskjellig for den håndverks-og kunstinteresserte her. Drøm deg bort i den fantasifylte bakgården til Lysgaard Keramikk. Se skulpturer fra lokale og internasjonale personligheter hos Per Sverre Dahl. Få et innblikk i tradisjonshåndverk hos Potteriet Røros. Besøk også Husfliden som har en rekke varer av høy kvalitet. Her kan du kjøpe skinnfeller av sau og rein, pledd fra Røros Tweed og håndverk i tre, metall og tøy.

Robin Schellenberg fra Potteriet Røros graverer inn navn i flotte keramikkrus og fyller de med gløgg. En klar favoritt i handelsgata. Foto: Wenche S. Bendixvold-Ryjord
Lokalmat i Rørosregionen

Lokalmaten står sterkt i Rørosregionen. Smaksopplevelsene står i kø når du besøker «lokalmathovedstaden» i Norge. Her har du mulighet til å handle lokale råvarer på nesten alle matbutikker. Flere av produsentene har også gårdsutsalg, der du kan kjøpe varene direkte fra produksjonen. Ønsker du å spise ute har du en god anledning til å smake på lokale råvarer – og det lokale ølet anbefales.

Se mulighetene dine her. 

Ta en kunstpause

Eller hva med en liten kunstpause? Røros Kunstformidling er et galleri med grafikk, maleri og kunsthåndverk til salgs. Har du hørt om lille Galleri Gnuttu? Dette sjarmerende galleriet har rundt 100 bilder utstilt, både akvareller, malerier og grafikk, og huset ligger i den mest sjarmerende delen av verdensarvens gamle trehusbebyggelse, nemlig Flanderborg. Hvis du ikke har vært innom galleriet Kunst & Kaos, så har du en opplevelse i venteHer har du både bilder, verk, bøker og håndverk. Ta en tur innom og ta deg en kunstpause. 

Mørkstugata
Mørkstugata. Foto: Lars Geithe