01jan
Av: Erik Høsøien Dato: januar 01, 2017 Kategori(er): Reisetips Comments: 0

Satte du et tak over Røros, fikk du verdens vakreste shoppingsenter. Røros er et handelsmekka, og her finner du et helt utrolig utvalg av små og store butikker innenfor nær sagt alle bransjer.

Butikker som kjennetegnes av den samme kreativitet og stolthet som preger så mye av aktiviteten i Bergstaden. En vandring i sentrum fører deg til mange små og større butikker samt et kjøpesenter.

Starter vi øverst i Kjerkgata finner du Røros Kirke. Herfra kan du se nedover gata og få en oversikt over den unike trebebyggelsen butikkene holder til.
Går du ned Kjerkgata og stopper ved det gule huset, kan du gå innover Fargarveien, da kommer du til Potteriet Røros som har både åpent verksted & verkstedutsalg, andre gaveartikler samt en fast kunstutstillinger med tegninger av Sverre Ødegaard.

Litt lengre ned i Kjerkgata ligger Frost Dame, et kledelig navn for en butikk som ligger på Røros. De har to butikker og Frost Herre ligger litt lengre ned i samme gate. Her finner du mange kjente merkevarer.
Videre ned i Kjerkgata finner du butikkene Det Gule Huset som er et lite skattekammer med klær, smykker, luer, skjerf, hansker etc. I nabohuset ligger butikken NY som er et av Røros nyeste tilskudd på klesbutiker. Her finner du kun norsk design på klær og tilbehør.

Det er 3 sportsbutikker på Røros og den ene ligger i Kjerkgata, Sport 1. Her finner du alt du trenger av sportsutstyr og tilbehør og de yter god hjelp med valg av riktig utstyr.
Litt lengre ned i gata ligger Solopgangen Helse og Miljø som selger førsteklasses te og kaffe, drops og naturpreparater. De har dessuten et eget Juleloft som er åpent før jul samt i sommersesongen.  Butikken bugner også av gaveartikler.
Hva er vel mer naturlig enn at det finnes en butikk som selger klær i ull i denne regionen? Lanullva har myke ullklær for hele familien og er er norsk håndverkstradisjon i norsk design og passer for alle årstider fra baby til voksen.

Nederst i Kjerkgata finner du Lysgaard Keramikk som er kjent for sine flotte skulpturer.

Per-lysgaard-keramiker-bakgaarden_destinasjonroeros_foto_ch_visitnorway

I Bergmannsgata, eller “Storgata” som lokalbefolkningen kaller denne gata,  finnes det mange butikker. Husfliden/Rørosdraktstuggu har alt innen husflid og mye lokalt håndverk. De selger og syr også Rørosdrakten og annet budandsutstyr.

Lysstrålesenteret holder til i to bygninger rett ovenfor Rådhuset. Her er det en kafè i det ene bygget, Lysstrålets Matglede og det andre huset finner du Lysstråle Galleri og Kunsthåndverk.
Øverst i Bergmannsgata går gata over til Mørkstugata. Her ligger den ærverdige Dahlgården og kunstneren og modelløren Per Sverre Dahl holder til her. Han er kjent for sine figurer i steingodsleire der mange av figurene er hentet fra lokalt hverdagsliv, kulturhistorie og folklore.

Per Sverre Dahl_foto-peter-moellenkamp

Fra Nilsenhjørnet hvor RørosBanken ligger, er Peder Hiortsgate. Her finner du Røros Turistkontor. Her får du informasjon om hele Rørosregionen samt kjøpe kart og billetter.

Flere butikker ligger utenfor “gata”, og blant annet ligger Røros Tweed på andre siden av jernbanesporet, i Tollef Bredals vei. Her er produksjonen av de flotte Rørospleddene samt butikkutsalg.

Det finnes mange flere butikker på Røros, og her finner du oversikt over de.

Her kan du lese mer om kunsthåndverkere og gallerier