01jan
Av: pikselpusher Dato: januar 01, 2017 Kategori(er): Reisetips Comments: 0

Et overraskende stort utvalg av sjarmerende butikker og interessante kunsthåndverksutsalg, flere gårdsutsalg og noen kjøpesenter finnes i Rørosregionen. I tillegg er det mange kunstbutikker og gallerier her.

Per-lysgaard-keramiker-bakgaarden_destinasjonroeros_foto_ch_visitnorway
Kunsthåndverk og galleri

Røros har alltid vært et midtnorsk kraftsentrum for kultur, kunst og håndverk. I hele Rørosregionen finner du mange kunstbutikker og gallerier. Dette skyldes delvis at bergstaden har en stolt sjølbergingskultur der håndverkfaget ofte er en del av grunnutdannelsen. Delvis skyldes det også at pittoreske omgivelser inspirerer til kunsterisk arbeid, noe som i alle år har lokket lokale og tilreisende kunstnere til å utøve sitt virke akkurat her.

Tips: Drøm deg bort i den fantasifylte bakgården til Lysgaard Keramikk. Se skulputurer fra lokale og internasjonale personligheter hos Per Sverre Dahl. Få et innblikk i tradisjonshåndverk hos Potteriet Røros. Se sommerens utstilling hos Galleri Elgen eller Lysstråles galleri og kunsthåndverk

Se mer.

Lokalmatsafari hos Galåvolden Gård. Foto: Marius Rua
Lokalmat- og gårdsutsalg

Den lave temperaturen og det karrige landskapet i regionen resulterer i lokale matvareprodukter rike på smak. Gjennom arbeidet med bærekraftig reiseliv og med fokus på lokal mat og mathistorie, har man utarbeidet lokalmatsafarier og utdannet lokalmatguider. Det er flere produsenter i regionen som har utsalg man kan besøke.

Tips: Er du på reise gjennom eller forbi regionen anbefaler vi å stoppe innom Søberg Gård på Alvdal for å se lokalmatutsalget de har der. Besøk produsenter som Stensaas Reinsdyrslakteri og Galåvolden Gård.

Se mer.

Røros Handelstand
Handel

Satte du et tak over Røros, fikk du verdens vakreste shoppingsenter. Røros er et handelsmekka, og her finner du et helt utrolig utvalg av små og store butikker innenfor nær sagt alle bransjer. Butikker som kjennetegnes av den samme kreativitet og stolthet som preger så mye av aktiviteten i Bergstaden. En vandring i sentrum fører deg til mange små og større butikker samt et kjøpesenter.

Tips: Tjuvstart julegavehandelen hos Røros Tweed. Kjøp nye lys til hjemmet hos White House of Candles. Invister i et plagg som varer fra Edel Design. Røros Handelstand har mange flotte medlemmer som er verdt et besøk.

Se mer.