Av: pikselpusher Dato: november 01, 2013 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Trøndelag er rik på historie og kulturarv. I middelalderen var Trøndelag et maktsentrum, noe Nidarosdomen og en rekke klostre, kirker og borger vitner om. Trøndelag har også sitt eget verdensavsted, i Bergstaden Røros.

Historisk kultur

Trøndelag er norgesmester i historiske spel. Det mest kjente – «Spelet om Heilag Olav» – opplever du i slutten av juli på utescenen på Stiklestad.

«Midnattsoperaen» på Steinvikholmen i august levendegjør de dramatiske hendelsene omkring Norges siste erkebiskop. På Røros spilles i august «Elden», om Karl 12s tilbaketog til Sverige etter å ha brent av byen. I tillegg finnes det en rekke andre spel rundt om i Trøndelag hvert år.

Ved kysten kan du besøke gamle fiskevær, bli med på seiltur med tradisjonsbåter og oppleve folket på en 1920-talls kystgård i levende live.

Kulturminner

Trondheim har Nidarosdomen og spennende by- og musikkhistorie. Røros står på Unescos liste over verdens kulturminner. I fjell- og innlandsområdene lever bergverks- og industri – historien videre gjennom levende lokalsamfunn og spennende museer og utstillinger.
Avkobling og åndelig påfyll

Mange av landets vakreste kirker finnes i Trøndelag. Ikke minst er Nidarosdomen med sine fantastiske glassmalerier et mål for mange. Mære kirke, Steinkjer kirke og Bergstadens Zir på Røros er andre eksempler.

Mange tar seg inn til Trondheim til fots langs den gamle pilegrimsleden. Akkurat som gamle dagers pilegrimer finner de ro og sjelefred langs veien inn til Nidarosdomen og Olavsskrinet.