28aug
Av: Margit Wintervold Dato: august 28, 2021 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Høsten er tid for noe med inn:  Trekke inn på kalde kvelder eller sitte ute og tulle seg inn i varme pledd. Se inn i flammene i peisen eller vedovnen. Gå innover i deg sjøl, og ha tid til ettertanke. Eller hva med å bade både inne og ute, og kjenne varmen langt inn i kroppen?

Turer på dagtid – spa om ettermiddagen

Rørosregionen har et mangfold av fine turer i høstfjellet. Men hva er vel bedre enn å komme inn, litt kald i kinnene, og så la kroppen synke ned i et deilig velværebad?

Røros Hotell har barna eget lekeland, familien kan ha hyggelige sykkelturer ledet av Røros Guide eller dere kan utforske nettverket av veier og stier i fjellet på egenhånd.  Mulighetene er mange og dere kan både ta med egne sykler eller leie på hotellet.  Terskelen for å ha en hyggelig høstferie skal være lav. Her serveres det frokost og middag, og spa-anlegget innbyr til ettermiddager med deilig egentid eller aktivt liv for barna. Bassenget er på 27 meter, og har både klatrevegg og en dryppende gruvegang. Endeveggen består av glass, så øynene kan hvile på den vakre naturen på Røros. Ute kan du velge mellom utendørsbasseng eller boblebad. Begge holder 36 grader året rundt, så her er det bare å slappe av og nyte utsikten til ærverdige Bergstadens Ziir.

Du deilige egentid

Forbinder du høsten med velvære og egentid, så kan Euforia på Røros skilte med mange behagelige behandlinger innen skjønnhet og velvære. Fotpleie, massasje, kroppsbehandlinger og ansiktsbehandlinger. Her er det bare å velge og vrake. Og mens du har litt alenetid, hva med en liten shoppingrunde i tillegg?

Høsten er sanketid

Høst-ro for sjela er også sanking, og med på kjøpet får du naturopplevelser i skogen og på fjellet. Gratis terapi rett og slett. Hodet får luftet seg og kroppen får bevegelse. Vi kan betale mye for både treningssentre, aktiviteter, meditasjon og yoga. Men sanking gir deg alt i ett – gratis. Du velger selv hvilket tempo økten skal gjennomføres i, eller hvor langt du vil gå. Noen parkerer rett ved multemyra, mens andre går en dagsmarsj inn til et hemmelig sted som ingen andre kjenner navnet til. Les mer om alt du kan sanke i Rørosregionen og få tips til gode oppskrifter her.

Pilegrimsvandring fra Tynset til Trondheim

Østerdalsleden starter i Trysil eller på Rena og går via Tynset til Trondheim. Velger du å gå fra Tynset til Trondheim går du også gjennom den naturskjønne Forollhogna nasjonalpark og bor i nasjonalparklandsbyen Vingelen. Fra Tynset går du langs en kjerrevei til Vingelen, og denne veien ble etablert allerede på 1600-tallet. I Vingelen kan du overnatte på hjemmekoselige Vingelsgaard Gjestgiveri. Her er det kjøkken og peisestue og du får god, hjemmelaget og kortreist lokalmat. Fra Vingelen går veien videre til Dalsbygda og til Såttåhaugen, og her må du gjerne overnatte på Spellmovollen, som også er et kulturminne. Setra er vakkert restaurert og ligger helt ved innfallsporten til nasjonalparken. Pilrimsleden tar deg så til Storbekkøya Museumssæter, hvor du rett og slett kan overnatte i et museumsbygg og få servert seterkost, etter avtale. Skritt for skritt går du videre til Singsås, Ler og Rødde, før du på den niende dagen når Nidaros. Den siste etappen av Østerdalsleden går langs vakre Nidelva før du ønskes velkommen til det offisielle pilegrimsmottaket ved Nidarosdomen i Nidaros Pilegrimsgård.

Pilegrimsvandring Tydal – Selbu – Trondheim

Hvis du vil gå Romboleden fra Tydal til Trondheim, så går du faktisk Norges eldste pilegrimsled. I Skarddøra, på riksgrensen mot Sverige, møtes to gamle pilegrimsleder, den store Romboleden og Jämt-Norge-leden. Denne leden er for deg som er glad i fjell. Gjennom Stugudalen, Tydalen og Neadalen har du vakker utsikt mot fjellmassiv som Sylan, Skardsfjella, Skarvan og Rensfjellet. Men her må du være en erfaren vandrer, for denne leden er ikke like godt merket som mange av de andre pilegrimsledene. Går du Romboleden må du kunne bruke kart og kompass. Eller du kan bli med på guidede vandringer gjennom Kirkvollen pilegrimsgård. Her kan du nyte en nostalgisk overnatting i historiske omgivelser. Vi sier som Kirkvollen: Pilegrimsvandring er veien til deg selv. Går du Romboleden vil du oppleve refleksjon, stillhet og naturglede.

Opplev høsten med hest

På hesteryggen kan du oppleve fjellet i rolig eller raskt tempo, og du får vakre høstfarger og fantastisk utsikt fra fjelltoppene med på kjøpet. Savalen Hestesenter sørger for minnerike opplevelser for hele familien, enten du er en erfaren rytter eller nybegynner. Vil du ha en mer romantisk opplevelse, hvor du sitter tett inntil kjæresten, så er kanskje en tur med slede med hjul det rette for dere? Savalen Hestesenter har erfarne kusker som fyller turen med stemningsfulle historier og god kunnskap om hestene og området. Turen blir både en naturopplevelse og en kulturhistorisk erfaring.

Opplev høsten med sykkel

Det finnes mange fine sykkelturer i hele Rørosregionen, men Seterveien er spesielt fin. Den går fra Røros til Alvdal og er en ca. 16 mil sammenhengende skiltet sykkeltrasè. Trasèen går gjennom kommunene Røros, Os, Tolga, Tynset, Folldal og Alvdal og kan sykles i begge retninger. Her er det muligheter for overnatting underveis, med servering av nydelig lokalmat.

Liker du mer fart og spenning? I Rørosregionen har vi et nettverk av stier du kan sykle på fjellet, i skogen, eller du kan sykle i verdensarven.

For å få flere tips, leie sykler eller få med deg en guide som kjenner alle de hemmelige perlene – ta kontakt med Røros Guide.