02okt
Av: Margit Wintervold Dato: oktober 02, 2017 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Å reise er å leve, sa en gang H.C. Andersen, og det synes vi var veldig godt sagt. Reisen er mer enn bare å komme seg til bestemmelesesstedet. Den kan faktisk være en opplevelse i seg selv, om du vil. Til vår region kan du velge mellom mange transportmuligheter. Kanskje en togreise der man kan nyte en varm kopp kaffe mens man ser naturen gli stille forbi utenfor er ditt reisevalg? Eller ønsker du heller å ankomme regionen fra luften? Til oss kommer du med fly, tog, bil og buss. Det er ditt valg. Velkommen til Rørosregionen.

Alvdal

På Kjell Aukrusts fødested er det behagelig og rolig. Her trives både mennesker og dyr i en stressfri hverdag, og på mange vis står tiden litt stille her. Når tiden står stille gir det rom for rekreasjon og storslåtte opplevelser i et spektakulært naturlandskap.

Solan og Ludvig tar med deg inn i Kjell Aukrust sin verden på Aukrustsenteret i Alvdal. Besøk også Flåklypatoppen og bli astronaut. Foto: Ivar Thoresen

Holtålen

Her kan du fiske i stille fjellvann, lokke fram storlaksen, erobre vidstrakte fjellområder til fots eller oppsøke livlige kulturarrangement. Kommunen er kjent for sine mange kulturminner, sin gruvehistorie og for de spesielle lysfenomenene i Hessdalen. Holtålen byr på friluftsliv i variert natur, fra barskog til bjørkelier og snaufjell. Gammel gruvedrift preger mange av kulturminnene våre.

Haltdalen stavkirke

Os

Os er en fjellkommune som preges av åpne jordbruksbygder, fjellbjørkeskog og slake fjell og lier. Os er kjent for Hummelfjell, med sine mange muligheter for vinter- og sommeridrett, Forollhogna nasjonalpark og – ikke minst – Therese Johaug.

Os kommune

Tolga

Kommunen strekker seg fra nasjonalparken Femundsmarka i øst for ekspedisjoner med «ingen grenser» for hva som er mulig, til nasjonalparken Forollhogna i vest som ved inngangen har et særprega historisk bygdemiljø med den internasjonale merkelappen ”nasjonalparklandsby”.

Tolga kommune

Tynset

Utenom verdens største spark på torget finner du spennende historiske landemerker, levende seterdaler, et mangfold av kunst, utstillinger og museer. Du kan komme deg langt inn i naturen med hest, til fots eller sykkel. Du kan oppleve en flott operaforestilling på ei seter i fjellet og høste av naturen som fisker og jeger.

tynset_DSC_6825

Røros

Røros er et levende samfunn og midt i verdenskulturminnet finner vi et spennende kunsthåndverkmiljø, mange små butikker og flere verkstedsutsalg. Her finnes god dokumentasjon fra gruvedriften med Slegghaugan, Olavsgruva og Rørosmuseet. I området rundt Røros er det mange muligheter for skiturer, fjellvandring, sport og andre friluftsopplevelser.

Røros er Norges Lokalmathovestad_Røroskua_foto_FinnNilsen