19nov
Av: Margit Wintervold Dato: november 19, 2021 Kategori(er): Forside Comments: 0

De aller fleste synes november er en rolig og kanskje litt kjedelig måned. Noen vil påstå at den er lang og mørk og at de gjerne kunne hoppet over akkurat denne måneden.

Sånn er det ikke i Rørosregionen. Her har den første snøen lagt et fint teppe over fjell og hus, og sørget for at kveldene er blitt lysere og triveligere. Vi elsker vintermåneden november!

Toppbilde: Marius Rua/Buckethaus

November er som den lille gutten som blir stående helt i skyggen av sin strålende, jålete og populære storesøster desember. Og det er helt ufortjent, spør du oss. Alle gleder seg naturligvis til adventstid og jul, og ser frem til desember. Men hva med å nyte alt det gode november kan by på? I virkeligheten er november årets mest undervurderte måned. For i denne måneden er det ingen som forventer noe som helst av deg. November er egentlig den inneklemte lange fridagen du trenger for å hvile ordentlig ut. En måned der du kan lade opp, nyte kveldene og samle hele familien til avslappende hygge.

Kakao og kafékos
Kakao og kafékos. Foto: Marius Rua/Buckethaus

Hyggelige måltider

Samle hele flokken din til avslappende hygge en kveld i november. Hvorfor ikke gjøre det enkelt og møtes til en middag ute? Her har vi mange hyggelige restauranter og kafeer med særpreg som tar varmt imot dere og lar dere nyte luksusen av å få maten servert.

Kanskje har dere mer lyst til å være sammen og hygge dere hjemme eller på hytta? Et enkelt og godt måltid skaper alltid god stemning. Rørosregionen er en av landets ledende regioner når det gjelder lokalmat, og Rørosmat har en rekke gode oppskrifter med smaken av fjell og vidde som du kan la deg inspirere av. Kan vi friste med pizza med Rørosost? Viltburger fra Stensaas? Eller hva med Djevleegg fra Galåvolden gård? Sjekk ut de mange lekre oppskriftene Rørosmat har samlet for deg!

Rørosmat består av en rekke lokale matprodusenter, og de har gjort formidabel jobb med å bidra til å skape gode smaks- og matopplevelser til glede for alle. Den gode smaken og kvaliteten gjør at du får kjøpt mange av produktene i supermarkedene i hele landet. Du kan også bestille lekre og smakfulle produkter rett hjem fra nettbutikken til Rørosrein. Stensaas har også fylt sin nettbutikk med gode smaksopplevelser, og de har dessuten utleveringssteder i Midt-Norge og Oslo.

Kanefart for familien. Foto: Marius Rua/Buckethaus/Trøndelag Reiseliv

Stemningsfull hygge

Ingenting er så stemningsskapende som levende lys inne, når dere skal kose dere på en ganske vanlig novemberkveld. Har dere besøkt den eventyrlige butikken The White House of Candles? Her bugner det av lys i alle størrelser, fasonger og farger. Lysstøperiet ligger vegg i vegg med butikken. Her finner du også mye pent du kan pynte opp med. Godt håndverk, ro og harmoni står i sentrum. Det er Løiten Lys-gründer, Tormod Tønseth, som er innehaveren. Hans filosofi er at lys er en kilde til noe som er godt, og at vi tenner alltid et lys for noe positivt, for ro eller ettertanke.

November og hygge innebærer også at det er tid for å krype under et godt pledd på sofaen. Hva med å la TV og annen underholdning være avslått en kveld, og i stedet la bestemor eller bestefar fortelle fra gamle dager? Eller les høyt fra en morsom bok. Alle elsker å bli lest høyt for. Kjell Aukrust er kanskje landets mest folkekjære humorist og forfatter, og de underfundige fortellingene hans med glimt i øyet underholder både ung og gammel.

Gode, varme ullpledd får du fra Røros Tweed, som har produsert ullklær og pledd i over 80 år! Her er det snakk om gjennomført kvalitet. Røros Tweed samarbeider med ledende designere og tekstilkunstnere i Skandinavia, så her er du garantert å finne pledd som faller i smak. Visste du at de produserer alt i Norge, og at de har fabrikkutsalg på Røros?

Omfavne november og kos deg med familiehygge!