08jun
Av: margit Dato: juni 08, 2019 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Den norske sommeren kan være ustabil og om regnet høljer ned er det godt å trekke inn i ly.

I regionen vår er det mange flotte museum som viser vår historie og identitet. Er du en badenymfe er det flere basseng som du kan benytte deg av.

Her er våre anbefalinger til aktiviteter når sommerværet ikke er helt som ønsket.

Barn i Sleggveien. Foto: Tom Gustavsen

Noe for barna

Det er mange fine aktiviteter å ta seg til når været er litt labert. Ta med barna på eventyr og la de lære om regionens historie på en interaktiv måte.

Tips: Ta turen til Røros Lekeland der barna kan henge høyt eller lavt. Utforsk Flåklypatoppen og måneraketten ved Aukrustsenteret på Alvdal. Utforsk bevegelende modeller på Smelthytta fra hvordan gruvedrifta var før elektrisiteten kom

Per-lysgaard-keramiker-bakgaarden_destinasjonroeros_foto_ch_visitnorway

Kunsthåndverk

En ting er sikkert, og det er at det skal ikke stå på mangel av kreative hender i vår region. Utforsk de forskjellige stilene, fargene og menneskene som står bak. 

Tips: Drøm deg bort i den fantasifylte bakgården til Lysgaard Keramikk. Se skulputurer fra lokale og internasjonale personligheter hos Per Sverre Dahl. Få et innblikk i tradisjonshåndverk hos Potteriet Røros. Se sommerens utstilling hos Galleri Elgen eller Lysstråles galleri og kunsthåndverk.

Olavsgruva. Foto: Katrine Loraas

Historie

Rørosregionen har en sterk gruvehistorie og det er flere museum man kan besøke for å bli bedre kjent med den. Det er også flere gamle og historiske gardsanlegg man kan besøke.

Tips: Lær mer om historien bak 333 år med gruvedrift og Røros som et lokalsamfunn på Smelthytta. Bli med på en guidet tur i Olavsgruva der du får se gruvedriften på nært hold. Opplev Røros kirke på nært hold. Besøk et av de mange gardstunene i regionen: Dølmotunet, Oddentunet eller Husantunet.

White House of Candles

Souvernirer som betyr noe

Hva er vel bedre enn litt shopping om det plutselig begynner å regne? Det er mange unike butikker som selger håndverk i flere fasonger, farger og størrelser.

Tips: Tjuvstart julegavehandelen hos Røros Tweed. Kjøp nye lys til hjemmet hos White House of Candles. Invister i et plagg som varer fra Edel Design.

Kalsa Gårdsbakeri - 3 generasjoner. Foto: Tom Gustavsen

Smak deg gjennom Rørosregionen

Rørosregionen bugner av lokalmatprodusenter av alt fra kjøtt og melkeprodukter til urter og poteter. Her får du smaksopplevelser på rekke og rad, fra nord til sør.

Tips:  Er du på reise gjennom eller forbi regionen anbefaler vi å stoppe innom Søberg Gård på Alvdal for å se lokalmatutsalget de har der. Besøk produsenter som Kalsa Gårdsbakeri og Galåvolden Gård. Nyt en bedre lunsj på et av de mange spisestedene i regionen.