28aug
Av: pikselpusher Dato: august 28, 2014 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Chef Wan er superkjendis i Malaysia og deler av Asia (og litt i UK, da han har hatt en serie der også).  Akkurat denne serien handler om mat og kultur rundt om i verden.  Han skal lage fire 25 minutters  programmer fra Norge (Trondheim, Frøya, Røros og Oslo/Bergen).

Foruten å kokkelere med Mikael Forselius fikk han oppleve/filmet de lokalmatsafari med besøk på Rørosmeieriet, Skottgården, Kalsa Gårdsbakeri, Folkedanslaget og spelemenn midt i Verdensarvhistorien med mer og ble Bergtatt! Blir spennende å se hva som blir sendt til deres drøye 200 millioner seere!

Den internasjonale TV-kokken Tareq Taylor besøkte Røros på førjulsvinteren i fjor i forbindelse med serien Nordic Cookery. Ifølge ham selv fant han et paradis av lokalmat som han ikke forventet å finne!  Sammen med hans produksjonsteam var Destinasjon Røros med på å legge rammen for et innholdsrikt program som vil sendes på et hundretalls internasjonale kanaler som BBC Lifestyle, Asian Food Channel, TV4, RTL & Good Food m.fl senere i høst. Programmet fra Røros vil til sammen nå rundt 70- 80 millioner husholdninger verden rundt, – og det kommer til å gå i reprise flere ganger på BBC Lifestyle.  Vi har lagt ut 8 små klipp på nettsiden vår: https://www.roros.no/2014/07/17/internasjonale-tv-kokker-finner-roros/

Den internasjonale TV-suksessen «New Scandinavian Cooking» med Andreas Viestad gjorde nærmest rent bord på prisutdelingen Taste Awards i Hollywood med fire priser, for beste mat og reiseprogram, beste internasjonale program, for beste programleder og beste regi til seriens mangeårige regissør Jan-Erik Lustig. 

Serien, som produseres av norske Tellus Works vises på Public Television i USA, BBC Lifestyle, tilsammen i mer en 100 land. Den norske versjonen av serien «En bit av Norge» og «En bit av Norden»  vises på TV2 hver dag i jula fra første juledag. Taste Awards er den fremste prisutdelingen for tv-, mote-, reise- og livsstilsprogrammer på TV, radio og nett. Gallafesten med premieseremoni finner sted i Hollywood den 15.januar neste år.

– Ingenting kommer gratis, og ingen matserie har kostet så mye

neglesprett og forfrysning som «New Scandinavian Cooking», sier Andreas Viestad. – Det er utrolig moro å se hvordan serien treffer internasjonalt.

«New Scandinavian Cooking» produseres av norske Tellus Works AS, og til nå er det laget tilsammen 12 sesonger med profilerte programledere fra de nordiske land. Andreas Viestad i Norge, Tina Nordström i Sverige, Sara La Fontain i Finland og Claus Meyer i Danmark.