12sep
Av: Margit Wintervold Dato: september 12, 2021 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Er du i en venninnegjeng som alltid dro på storbyweekend om høsten? Koronapandemien har endret vanene våre for alltid, men med endring kommer også nye muligheter. I stedet for utenlandsferie har vi oppdaget perler i vårt eget land.  

Nå vil vi slå et slag for småbyhelg på Røros. Tar du med venninnegjengen hit, vil du nok bli overrasket over alle mulighetene som finnes av både shopping, spa og glamping i Rørosregionen. 

Hva er en venninnetur uten litt shopping? Foto: Ren Røros Frontal/Trøndelag Reiseliv/Marius Rua

Shopping i gatene på Røros og Tynset

For noen av oss er handel en av gledene som kommer med høsten. Vi drar på jentetur til storbyen for å shoppe. Vi skal fikse klær til høstgarderoben, til julesesongen og kanskje er det på tide å gjøre nye innkjøp til huset. Aller helst vil du kanskje finne noe som ikke alle andre har? Du vil nok bli overrasket over det store utvalget av butikker du finner om du legger småbyhelgen til Røros. Felles for butikkene er at de er superkoselige, har ting du ikke får andre steder og byr på en atmosfære fra 16- og 1700-tallet. Kanskje finner du også kunst som du ikke kan reie fra, for vi har mange kunstnere og kunstgallerier også. Reiser du 45 minutter fra Røros og til Tynset, vil du oppdage et handelsmekka i småbyen der også. Les mer om handel i regionen her.

Deilig avslapping ved bassengkanten. Foto: Ren Røros Frontal/Trøndelag Reiseliv/Marius Rua

SPA på Røros Hotell

Hva er jentetur uten SPA? Røros Hotell har et innendørs svømmebasseng på 27 meter. Men det er utebassenget som virkelig er «det lille ekstra». Med utsikt mot den ikoniske kirken Bergstadens Ziir, kan du nyte 36 plussgrader i boblebad og basseng utendørs. Dette er en perfekt ramme for å nyte livet med venninnegjengen. 

Og hva med en liten aperitiff på rommet, mens dere tar på festklærne før kveldens middag? 

En bedre middag med venninnene. Foto: Ren Røros Frontal/Trøndelag Reiseliv/Marius Rua

En bedre middag med venninnene

Er det lenge siden venninnegjengen har vært samlet? Da er det ingenting som er bedre enn å ha god tid til å snakke sammen, lytte og mimre om alt dere har delt. Og hva er vel bedre enn å gjøre det over et godt måltid med god drikke? Vertshuset Røros Restaurant ligger midt i den vakre bergstaden Røros. Her finner dere den perfekte rammen for matopplevelse og vertskapet har en genuin interesse for regional mat og matkultur. Restauranten er inspirert av 1800-tallets borgerskapsstuer og menyen er tilpasset sesongens beste råvarer. 

De stemningsfulle lokalene til Kaffestuggu egner seg godt for venninnelag. Her kan de skreddersy egne menyer, etter deres eget ønske. Del en god historie og et godt måltid på det eldste spisestedet på Røros. Grillhuset kombinerer dansk håndverk og franske teknikker med lokalt produsert mat. Her får du kortreist og bærekraftig mat, tilberedt på Pouls fantastiske kullgrill. Med verdens beste venninner, en helt spesiell ramme skapt av verdensarven og med lokale råvarer tilberedt av kokker som har jobbet på Michelin-restauranter – denne kvelden glemmer du ikke! 

Kvalitetstid i naturen. Foto: Ren Røros Frontal/Trøndelag Reiseliv/Marius Rua

Jentetur med glamping 

Hele Rørosregionen byr på fantastiske steder for glamping. Du har nydelige sandstrender og skog like ved. Det gjør det enkelt å slå opp hengekøyene og ha utsikt til vannet. Ta med deg reinskinn og tepper fra Røros Tweed, så er du sikret en fantastisk camp og en lun overnatting. Har dere med primus og vaffeljern som passer på tur, så er dere sikret ekstra kos på kvelden. For deg som er glad i glamping er Rørosregionen perfekt fordi det er enkelt å finne gode steder og du må ikke gå langt.  

Vil du ha tips til fine badesteder og sandstrender får du det her.

Røros er bare en kort flytur fra Oslo. Foto: Karl Andersson/AirLeap

Reise til Røros

Å reise er å leve, sa H.C. Andersen. Vi vil gi han rett i at reisen ofte er en opplevelse i seg selv. 

Dere har mange muligheter når det gjelder å komme til oss i Rørosregionen. Dere kan ta toget, og rekke å nyte kaffen mens landskapet passerer. Dere kan ta buss eller kjøre bil – vi ligger midt mellom ferdselsåren enten dere skal sørover eller nordover. Vil dere forkorte reisetida og bruke mer tid hos oss? Da kan dere fly med AirLeap

Les mer om dine transportmuligheter her.

Finn ei helg som passer alle venninnene, så sees vi i høst! 

Har du fått med deg disse opplevelsene i Rørosregionen?