Stemningsfull julehandel Jul på Røros Stemningsfull
julehandel

Her har julehandelen lavere puls enn i hektiske storbyer. Rammen er en nydelig, nostalgisk og fargerik trehusbebyggelse.

For mange er julegavehandel forbundet med stress, mas og handlelister. Men noen steder evner å gjøre dette til en av de hyggeligste opplevelsene du kan ha før jul. Jul på Røros ønsker å legge til rette for et trygt og forutsigbart julebesøk til julestaden Røros, og har derfor valgt å gå fra fire dagers julemarked til julestemning i hele desember. Legg gjerne turen til Julestaden Røros en dag det normalt er mindre besøkende, det er ditt bidrag til godt smittevern! I år er det også ekstra viktig å starte julehandelen tidlig, slik at vi strekker den ut i tid og at vi unngår mange folk på samme sted den siste uka før jul. 

Jul på Røros ønsker å legge til rette for et trygt og forutsigbart julebesøk til julestaden Røros.

I Rørosregionen har vi lite folk og god plass og vi har hatt minimalt med smitte. Vi vektlegger gode smitteverntiltak, i tillegg til at vi oppfordrer alle til å holde avstand og ha god håndhygiene. Her er pulsen litt lavere enn i hektiske storbyer, og rammen er en nydelig, nostalgisk og fargerik trehusbebyggelse.  

Nissefar
Nissefar. Foto: Svein Eggan

Julestemning og julenissens postkasse

Gå gjennom stemningsfulle gater som er rikt pyntet med granbar og lys. På Nilsenhjørnet er julestemninga høy. Her spilles det julemusikk for familien hele tiden, og barna kan legge ønskelista si i julenissens postkasse. I år kan ikke julenissen ha barn på fanget eller nærkontakt med noen, og derfor har julenissens hjelpere satt opp postkasse her. Alle barn som skriver ønskeliste, store som små, får svar fra julenissen. Juletreet pynter opp og skaper stemning. I snøhaugene på området kan barna ake, klatre og leke seg.  Her blir det bålpanner og halmballer med reinsdyrskinn, så du kan trygt sitte og vente mens barna leker. Det store spørsmålet er om det blir skøytebane rundt juletreet, men julenissen vet ikke om han har nok hjelpere til å skape den magiske isen. Klarer han det, må du ta med skøyter selv. Enkelte ekstra utsalgssteder finner du også, så kanskje du skal ta med litt ekstra god julemat hjem?  

Julegate
Bilfri julegate. Foto: Øyeblikket Foto / Bjørg

En bilfri julehandel

Hele Nilsenhjørnet og innover Stengelveta og forbi Bergstadens Hotell og til Finneveta blir det gågate. Her er det også reinsdyrskinn, halmballer og bålpanne som varmt midtpunkt. Enkelte ekstra utsalgssteder finner du også her. Nisjebutikkene er julepynta og ekstra koselige i desember. Stikk gjerne innom Edel Design for å finne juleantrekket eller Husfliden for å finne julegavene. Ønsker ungdommene i huset seg nye solbriller til vintersesongen, så finner du et stort utvalg hos Røros Optikk. Sportsklær- og utstyr står alltid på ønskelista og da kan Røros Sport hjelpe deg. 

Hele Kjerkgata blir gågate og her finner du spesielt mange butikker som selger gode ullprodukter. Både sportsbutikken Sport1 Røros og friluftsbutikkenVillmarka Røros har et bredt utvalg, men også Lannulva som er et norsk merke som bruker merinoull i alle sine produkter. Leter du etter klær du ikke finner andre steder, så har du mange små nisjebutikker å velge i: Frost, Det Gule Huset , Lille Røffe , Rørosrypan og Ny norsk design. Ønsker du deg eksklusivt undertøy er det lov å drømme seg bort hos vidUnderlig. I tillegg har lokalene du handler i en sjelden ramme – her er det tømmervegger fra både 16- og 1700-tallet. Fjellpryd har både nydelige blomster, kranser og hyggelige juleting til huset. Her er det inspirasjon og julegleder å finne. 

Hos Lille Røros får du julestemning før du kommer inn i butikken. Dette stedet har et sjeldent fint julevindu, så stopp litt utenfor og bare se på alt som “er jul”, før du går opp trappa og inn i lokalet. Er du mer på jakt etter ting og tang, og virkelig spesielle julegaver, så gå innom Mye Rart Røros, som har t-skjorter med trykk, håndlagde og unike gaver, bøker og mye annet rart. De fleste kjenner til juleloftet på Soloppgangen, som har blitt en egen institusjon på Røros. Du går opp ei lita, bratt trapp og kommer til et rom som sier 100% jul – overfylt av flotte juleartikler. Her har du alt av moderne og gammeldags julepynt, selvfølgelig i et gammelt trehus. 

Stensaas
Du kan handle lokale delikatesser fra Stensaas. Foto: Øyeblikket Foto / Bjørg

Ekstra utsalgssteder i desember

I år blir det ikke boder som står tett sammen, men det blir ekstra utsalgssteder spredt rundt om i hele julestaden Røros – og de fleste av dem med lokalt tilsnitt. Besøk dem mellom 2. og 20. desember

Stensaas Reinsdyrslakteri bærer de stolt familiehistorien fra 1890 på skuldrene. De selger vilt med fokus på reinsdyr, elg, hjort og annet småvilt som skogsfugl og fisk. Med eget slakteri, pølsemakeri, røkeri og rakfiskproduksjon kan de levere et bredt utvalg av det du ønsker deg til jul. 

Hos Rørosrein får du pinnekjøtt av reinsdyr, og du kan trygt bytte ut sauen med rein i jula. Bare gled deg til en ny og samtidig kjent smak.  Men du får også reinsdyrfilet, grillpølser, tørka reinsdyrkjøtt, reinsdyrskav, reinsdyrburger og ikke minst Rørosviddas perle som er mørbrad av reinsdyrkalv og det møreste kjøtt du kan tenke deg. Finn dine favoritter til julens matbord. 

Galåvolden Gård har mange godsaker til salgs. Ostene deres har vunnet mange priser, og nå kommer de også med geléer som gjør gode oster enda bedre. De har egenprodusert pølse, is, sjokolade, marengs, ja, hva er det egentlig de ikke har?  

Hvis du ikke har smakt på Ingerlemse fra Kalsa gårdsbakeri, så ta med deg en pakke eller to nå. Du kan fort bestemme deg for at lemse skal på kaffebordet i jula, for dette er smaken av hjemmebakt jul. 

Ønsker du å kjøpe lokalt produserte julegaver, så kommer Synåla for å selge luer, votter, halser og skjørt. Dette kan fort bli en favoritt for barna.  

Jul på Røros

Følg #julparoros på Instagram.

Kontakt

JUL PÅ RØROS
Peder Hiorts gt. 2
7374 Røros
Norge

Telefon: +47 72 41 00 00
E-post: post@rorosinfo.com

Toppbildet er tatt av: Øyeblikket Foto / Bjørg.

X