25nov
Av: Margit Wintervold Dato: november 25, 2020 Kategori(er): Ukategorisert Comments: 0

Å starte desember med julebakst er en god ting.

Du får julestemning i huset. Du er ferdig i god tid før jul. Du slipper å stresse. Er du en av dem som synes julekakene smaker best før jul Vi er ganske mange, så du kan trygt ta dobbelt porsjon av noen slag. 

Smaken av jul

Smaken av jul er for mange julekrydder som nellik, kardemomme og kanel. Skal du få gode og sprø småkaker er det viktig å bruke skikkelig smør. Det får du hvis du bruker økologisk Røros Smør. Dette smøret er ikke så kompakt som andre typer smør og har en aromatisk, lett syrlig og tydelig smørsmak. Med litt tilsatt havsalt, så kan du bruke mindre salt enn oppskriftene sier.  

Sju slag

Tidligere var mange vant til at det måtte være sju slag på bordet. Nå utvider vi heller med å lage gode desserter eller kanskje bake ei kake. Så for mange moderne familier holder det med noen få slag. Her skal du få sju tips, men du trenger ikke å bake alle. 

1. Smultringer

Nybakte smultringer er en fristelse det er vanskelig å motstå. Samtidig er det flere som kvier seg for å lage bakverk med varm smult. Med Meieribestyrerens smultringer får du både en enkel og god oppskrift.

2. og 3. Elins julekjeks og kolakaker

Elins julekjeks er enkle å bake og blir fort populære hos barna med smaken av vanilje og kanel. En annen sikker vinner hos barna er kolakakaer, eller karamellkakerDisse julekjeksene er så gode at de må gjemmes hvis det skal være noen igjen til jul. 

4. Pjalt

Trygstads pjalt er så god at den kan du godt kjøpe og hoppe over hjemmebaksten. Men vil du lage selv, så er Pjalt a la Jo Inge det nærmeste du kommer den berømte Trygstad-pjalten. Jo Inge har jobbet på bakeri og bakt tusenvis av pjalt, så dette blir godt! 

 

5. Fløtekarameller

Hvem har sagt at alt må være kaker? Hvis barna får bestemme kan ett av slagene gjerne bli fløtekarameller. Hjemmelagde og fløyelsmyke, mmm 

6. Sjakkruter

Sjakkruter er en slager for mange. De er gode med både melk og kaffe.   

7. Pepperkaker

Pepperkaker må de aller fleste familier ha. Her har vi en gammel oppskrift på julas pepperkaker som både har mer sukker og mer krydder og fløte. Resultatet er pepperkaker som smaker skikkelig godt, og en deig som det er mulig å bygge pepperkakehus med. Kanskje du bare skal la kreativiteten slå seg løs, og gå for et pepperkakehus, en landsby eller et pepperkakedrivhus? Går du for det siste bør du nok være dreven, men det finnes fine varianter med gelatinplater som vindu. Bare ett tips.  

Sett på julemusikk og kos deg med julebaksten.