08nov
Av: Margit Wintervold Dato: november 08, 2021 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Snøen har kommet til Rørosregionen, og julelysene skal snart tennes. Vi forbereder oss på ei hyggelig tid med jul i fokus fra Alvdal i sør til Røros i nord.

Jul på Huset Aukrust. Foto: Huset Aukrust

Huset Aukrust

Helga 27. og 28. november, kl. 10 – 17, er det duket for den tradisjonelle julegata i Huset Aukrust på Alvdal. Her kan dere kjøpe kvalitetsmat fra lokale bedrifter, eller sikre de spesielle julegavene ingen andre har. Dere finner både håndverk og andre spennende nisjeprodukter.

Barnas Julemarked på Savalen

Lørdag 11. og lørdag 18. desember fra kl. 11 – 16 inviteres dere til Barnas Julemarked på Savalen. Det blir nisseboder med mye god mat, kanefart, eventyrlesing og juleverksted i Nissehuset. Garantert god stemning for store og små!

Julegate på Tynset

Torsdag 2. desember, lyser julegata i Parkveien på Tynset opp for oss. Fra kl. 09 til 21 er det gågate, og alle butikker og sentre holder kveldsåpent. Med musikk og nisser i gata blir det ekstra julestemning for familien denne dagen. Utstillere kommer fra fjern og nær til bodene i gata, og i og utenfor Kulturhuset blir det aktiviteter, samt servering av kaffe og “biteti”.

Julemarked i Vingelen. Foto: Hege Hovd/Snorre Haugen

Julemarked i Vingelen

I fjor var det julemarked i Vingelen, men i år blir det julemesse i samfunnshuset Fjellheim. Arrangementet går av stabelen den 28. november kl. 11. Her blir det blir salg av håndverk og matvarer. Det blir også juleverksted for alle, hestekjøring og kafé. Ta med barnebarna på en dag med jul og hygge.

Julegaver som varer fra Bifrost på Os

Bifrost er et kunst- og håndverksutsalg i sentrum av Os. Her får du kjøpt hjemmestrikkede gensere, votter, luer og skjerf. På Bifrost selger de både lokale husflidprodukter og kunstverk. Har du prøvd strøsanda fra Husan Nordre? Den får du kjøpt her.

Nisser på Julemarked
Nisser på Julemarked. Foto: Kristin Aasheim

Julestemning og julemarked på Røros

I midten av november pyntes Bergstaden med julelys, så da er det ekstra hyggelig å komme hit. Prikken over i-en er når julegrana tennes den 27. november. Fra 1. – 12. desember kl. 11 – 17 er det Julemarked på Røros. Da danner verdensarven Røros, hvit snø og nostalgi den perfekte rammen for et utendørs julemarked. Bod-selgerne krydrer det hele med julevarer og gode smaker.

Er du på jakt etter julestemning?

Kom til oss i Rørosregionen.