16nov
Av: Margit Wintervold Dato: november 16, 2020 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Dette er året hvor mange av oss har gått mye mer i naturen enn tidligere. Vi har sovet ute, vi har oppdaget nærområdene våre og naturen har vært et viktig sted for rekreasjon. Nå når det nærmer seg jul og vi snart skal ta frem julepynten – hvorfor ikke ta med naturen inn?

Ett annerledes år har satt spor i oss på så mange måter. Vi reiser mindre. Vi er mye mer hjemme. Dermed blir fokuset på hjemmet enda større. Vi har kastet oss ut i DIY-prosjekter og det er langt flere som prøver seg på håndarbeid og hjemmelaget og unik pynt nå enn før.

Her har vi noen enkle tips til juledekorasjoner du kan lage selv.

Islykter med julelys

Det beste fra naturen 

Gå en tur i skogen og ta med deg fine kvister og kongler inn. Du kan lage en hjemmelaget dørkrans av grangrener og kongler som du plukker selv, og kristorn som du kjøper hos enten Blomstertunet TynsetFjellpryd Blomster eller hos BergstadbukettenAlle har nydelig julepynt og kan gi gode råd før du setter i gang. Synes du det er vanskelig å gi seg i kast med å binde dørkrans? En enkel stemningsskaper er å kjøpe en vase i klart glass, eller bruk et gammelt Norgesglass som kanskje ligger på loftet eller i kjelleren, legg kvister og kongler oppi og avslutt med en lyslenke. Vips er julestemningen i boks. 

Håndarbeid 

Lag den vakreste julepynten med papir. Kjøp vakkert papir hos Amneus Boghandel, og form dem til kremmerhus. Lag hank av gullfarget, tynn ståltråd og stikk et hull på hver side og tvinn enden av ståltråden rundt hanken. Eller brett et kvadratisk papir i vifteform. Bøy viften sammen og lim vifteenden sammen. Form en silketråd til en hank og lim på den flate siden av viften. Da har du fin julepynt som kan være dekorasjon på treet, eller sett noen greiner fra skogen i en vase og heng kremmerhusene på. 

Julepynt fra Søberg Gård

Hjemmelaget adventsstake

Adventsstaken kan løses på så mange forskjellige måter. En av de enkleste er som følger: Kjøp flotte kubbelys fra det eventyrlige utsalget til White House of Candles eller dra til den spennende og stemningsskapende lysgrotten hos Søberg gård og finn inspirasjon. Sett lysene sammen på et vakkert fat. Pynt med kongler fra skogen, noen kvister av gran, furu eller einer. Sett lave blomstervaser med enkelte blomster som matcher fargen på lysene, og du har en hyggelig, hjemmelaget og naturpreget adventsstake. Eller du kan kjøpe en ferdiglaget krans av halm eller greiner hos en av blomsterbutikkene, og pynte med kongler, kanelstenger og grangrener selv. Hos blomsterbutikkene kan du også kjøpe lysholdere og stikke ned i halmen. Adventslysene må ikke være lilla, de kan fint skinne i sølv og gull også. Her er det bare fantasien som setter grenser.