Sommerferie med kultur

I Rørosregionen møtes natur, kultur og historie. Her finner du fjell, fiskevann, nasjonalparker, frisk luft og god plass. Din egen arv – verdensarven – ligger her og venter på deg. I kulturlandskapet finner du sporene som forteller litt av historien om menneskene som bygde opp samfunnet i fjellheimen og som brukte livene sine på å skape store verdier for landet. Her står tømmerhusene, gardene og setrene like støtt som tradisjonene. Ikke som et folkemuseum, men som et levende samfunn der folk lever livene sine, er opptatt av å ta vare på historien og gjerne deler den med deg.

Slik oppdager du UNESCO verdensarven

Legg ut oppdagelsesferd i kulturlandskapet, dra på gruvesafari eller slentre rundt og ta inn historiens sus for deg selv. Du finner også artige og lærerike aktiviteter for hele familien overalt i regionen, enten dere går en av kulturstiene eller slår følge med en guide langt ned under bakken i Olavsgruva.

Museumsopplevelser

På mange av museene i regionen får du selv være aktiv og prøve dine ferdigheter. Og du vet vel at verdensarv er spennende for hele familien? Rørosmuseet formidler historien gjennom dyktige guider og en fantastisk miniatyrutstilling med bevegelige modeller av gruver, smelthytter og arbeidere.

Sommerens opplevelser

I sommer kan du endelig oppleve følelsen av å gå på konserter, teater og opera igjen! Opplev den spektakulære musikkforestillingen Elden, la følelse rive i deg på Opera Di Setra eller besøk Røros Folk Festival med fantastiske artister, god mat og drikke midt i bergstaden. Og Tolga ønsker deg velkommen for å feire Olsok.

Kunstpause

Rørosregionen har en stolt kultur rundt tradisjonshåndverk, som har vært viktig for å kunne leve og bo her. Dyktige og engasjerte mennesker har tatt håndverket videre, og regionen er i dag et midtnorsk kraftsentrum for kultur, kunst og håndverk. I hele Rørosregionen finner du mange kunstbutikker og gallerier, der du kan få minnerike opplevelser og gjøre en god handel. Mat er også kultur – og vi har valgt ut spisestedene som gir deg en opplevelse utenom det vanlige.

#JegreiseriNorge

X