21aug
Av: Margit Wintervold Dato: august 21, 2020 Kategori(er): Forside, Nyheter, Reisetips Comments: 0

Kulturhøsten 2021 har mye å by på i Rørosregionen. Høsten er en blomstringstid for kulturlivet, og etter en lang periode med få arrangementer er vi klare for å møtes på alle arenaer. 

I år arrangeres Røros Pride for første gang, så bli gjerne med på å omfavne mangfoldet i verden ved å delta her. Er du interessert i litteratur, musikk, kunst og kultur, så finner du alt og mer til i vår Hva skjer-kalender. 

Toppbilde: Marius Rua/Buckethaus

Litteratur 

Bokbad og konsert med Levi Henriksen og Babylon Badlands
Onsdag 13. oktober, kl. 19.00 i Storstuggu.

Røros litteraturlag arrangerer bokbad og konsert med Levi Henriksen & Babylon Badlands.  

Levi Henriksen er en av Norges mest kjente forfattere og har bl.a. skrevet bøkene: «Snø vil falle over snø som har falt» og «Så langt hjemmefra, så nær der jeg bor». Babylon Badlands er både en roman av Levi Henriksen og hans eget band, der han er sanger og låtskriver. Musikken spenner fra bedehusmusikk, via country til Ramones. 

Les mer her.

Musikk 

Marja Mortensson og KORK
Fredag 1. oktober, kl. 20.00 i Røros kirke.

Nå får vi en fantastisk mulighet til å høre talentfulle Marja Mortensson i samarbeid med KORK i Røros kirke. Konserten arrangeres i forbindelse med den sør-samiske kulturfestivalen Raasten Rastah. Mortensson er en av våre mest spennende og egenartede musikere, i den nye generasjonen artister – uansett sjanger. I samarbeid med tubaisten og arrangøren Daniel Herskedal har hun spilt inn en hel plate med Kringkastingsorkesteret, og nå skal den spilles for publikum på Raasten Rastah.   

Les mer om Raasten Rastah her.

Røros Folk Festival
Fredag 29. – søndag 31. oktober, Sangerhuset/ Kaffestuggu 

Fredag kl. 18.00 er det åpningskonsert for Røros Folk Festival, som arrangeres for sjette gang. Konsertlokalene er Sangerhuset og Kaffestuggu. Her skal fantastiske artister og intime lokaler gjøre festivalen til en opplevelse for både publikum og musikere.  

Les mer om Røros Folk Festival her.

Marion Ravn
Torsdag 14. oktober, kl. 20.00 i Storstuggu, Røros.

Marion Ravn og musikermakker, Jan Ole Kristensen, skal spille 32 konserter fra sør til nord og ett av stoppestedene er Røros. Ravn har fått mye ros for sin overgang fra engelske til norske tekster, et valg som blir kalt både smart, kreativt, særegent og autentisk. Med de nye låtene tar hun deg tett inntil sitt eget hjerte, og dette ønsker hun å videreføre til konsertene også. 

Les mer her.

Teater

Karius og Baktus med Bakgården barneteater
Fredag 24. september, kl. 17.30 i Tynset kulturhus 

Torbjørn Egners historie om Karius og Baktus som koser seg i tennene til Jens kjenner vi alle, og denne forestillingen er både tradisjonell, men har også noen oppdaterte vrier for både små og store.

Les mer her.

Riksteateret: Don Quijote
Fredag 12. november, kl. 19.30 i Tynset kulturhus 

Riksteateret kommer med forestillingen Don Quijote som spilles på Tynset fredag og på Røros lørdag. De fleste har hørt om Don Quijote, noen har sett filmen, men de færreste har lest boken av Miguel Cervantes. Don Quijote er en mann i utakt med verden rundt seg. I Riksteaterets nye dramatisering får du komedie på laveste plan og filosofi på høyeste plan. Du får se Don Quijote gå løs på vindmøller fra en svunnen tid, men du får også møte ham sittende i baren på en luguber nattklubb. Bli kjent med radarparet Don Quijote og hans medhjelper Sancho Panza. Den ene ser det han tror på og den andre tror bare på det han ser. 

Les mer her.

Annet

Røros Pride
22. – 26. september 

Røros Pride arrangerers for aller første gang 22. – 26. september 2021.  Sett av datoene, bli med på feiring, og så er programmet rett rundt hjørnet. 

Les mer her.