20des
Av: Mali Finborud Dato: desember 20, 2021 Kategori(er): Nyheter Comments: 0
En av sangene som alltid spilles på radioen før jul er Silent Night, Holy Night med Mahalia Jackson. Bare hør på denne stemmeprakten og ta inn stemningen – og du vil kjenne at tiden står stille.

En annen ting som gir deilig ro er å sette seg i sofaen og se på Kvelden før kvelden på NRK. Hvis du rekker det, så er jo det et tegn på at huset er ferdig vasket og pyntet, og at alle forberedelser som kan gjøres er gjort. Det gir også en følelse av ro.

Naturen

En venn som alltid vil gi deg ro og fred er naturen. Enten du går kort eller langt, på ski eller føttene, så lenge du tar deg tid til å stoppe opp og bruke sansene, så vil du finne ro. Kjenn at øyevippene har fått rim på seg, kjenn at frosten napper deg forsiktig i kinnene, se utover de langstrakte fjellene eller se på fuglene i trærne – ta inn det store i det lille – det gir ro.

I Rørosregionen er vi så heldige at vi har 5o mil med oppkjørte skispor. Her er det bare å velge og vrake, og det er ingen sak å finne løyper hvor du er helt alene. Vi har god nok plass til det! Har du barn som ikke er så glad i å gå på ski, så kan de gjerne stå på ski. Skitrekket Røros Alpinsenter Hummelfjell har åpent i romjula, så det er vinn-vinn for både voksne og barn.

Overnattinger i Rørosregionen

Eller bare det å slippe å lage maten selv, og komme til dekket bord. Det gir ro og tid til avslapping og opplevelser. Den gode, rolige julestemningen får du på våre mange overnattingssteder som spenner fra hoteller, til gjestegårder, vertshus, fjellhotell og campingplasser, både på norsk og svensk side.

Privat overnatting

Vi har samlet en god oversikt for overnatting på våre hjemmesider. Det er også mulig å bestille direkte fra våre sider.

Finn privat overnatting her.

Kommersiell overnatting

Røste hyttetun og camping
Rørosveien 4025, Røros

Røste Camping kan tilby overnatting i hytter, samt plass til campingvogn eller bobil gjennom hele jula. Campingen ligger litt nord for Os sentrum og i umiddelbar nærhet til alpinbakke, skiløyper og hundekjøring.
Les mer her.

Røros Hotell
An-magrittveien 48, Røros

Senk skuldrene og nyt julen på Røros. Røros Hotell har alt du forventer. Varierte restauranter, gode senger, utsikt mot Røros kirke og tilgang til snødekte vidder.
Les mer her.

Fjällnäs
Malmagsvägen 33, Tänndalen, Sverige

Opplev julen på Fjällnäs som holder åpent gjennom hele julen. Her kan du nyte stillheten på Sveriges første fjellhotell, spise godt på hotellets egen restaurant og slappe godt av i Mii Gullo spa. Man kan også bli med Fjällnäs Explore på mange aktiviteter på vinterfjellet.
Les mer her.

Bergstadens Hotel
Osloveien 2, Røros

I år kan du komme og oppleve en stemningsfylt romjul på Røros. Bergstadens Hotel tilbyr mat og drikke av ypperste kvalitet, koselige rom og julestemning.
Les mer her.

Erzscheidergården
Spell-Olaveien 6, Røros

Erzscheidergården er et lite hotell med Røros kirke som nærmeste nabo. Her finner du den samme stemningen som i resten av trehusbebyggelsen i sentrum. Erzscheidergården er Røros på sitt varmeste og du får en frokost det ikke finnes maken til.

Dette kan også være interessant for deg: