23mai
Av: Mali Finborud Dato: mai 23, 2020 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Hva har du gledet deg mest til etter koronaisolasjonen? Når jeg stiller venner dette spørsmålet svarer de fleste: gå ut med kompiser på puben, kafè med venninner eller lunsj med familien og middag ute med venner. Nasjonale spørreundersøkelser viser at vi er lei av å kokkelere hjemme. Nå ønsker folk å spise ute. Og vet du hva det beste er? Vår lokalmat er i toppklassen. Velkommen tilbake!

Bakerier og kafeer

Hva er bedre enn å rusle i gata, se på folk, nyte været, sette seg inne eller ute og få maten og drikke servert. Endelig får vi maten servert igjen. Er du ute for å spise lunsj eller drikke kaffe er det mange steder vi kan anbefale.

Trygstad Bakeri er et gammelt familiedrevet bakeri med kaféutsalg. Pjalten deres er berømt og virkelig et lokalt bakverk du må smake på. De har også en egen avdeling som ligger i Tufta som heter Trygstad Kaffehus. Her er det også mulighet til å sitte ute på godværsdager.

Like ovenfor Trygstad Bakeri finner du Kaffestuggu. Her kan du få noe av de beste smørbrødene på Røros, og det som gjør det unikt er deres ferske bakervarer og bruk av økologisk råvarer.

Hos Bakeriet får du både gode lunsjretter og deilige kaker. De har nye, fine lokaler og stor plass, og en steinovn som gir fantastiske bakevarer. Stedet drives av to kokker og to bakere – alle født på Røros.

Thomasgaarden er både et galleri og en kafé, og har en intim og hyggelig atmosfære. De har mye godt på menyen, men ikke gå derfra uten å ha smakt på eplekaka. Er det fint vær er det nydelig å sitte i bakgården.

Følger du veta fra Kaffestuggu og inn til Bergsmannsgata finner du Kafe Lysstråle øverst til venstre i Bergsmannsgata. Dette er en fin kafé for deg som ønsker sunne lunsjer.

På Domus kjøpesenteret rett ovenfor Røros Turistkontor finner dere Domus Caféen. Her får du kjøpt kaffe og vafler, og velge mellom et stort utvalg påsmurte smørbrød og kaker. Middagsbuffé får du alle hverdager, og a la carte – meny.

Restauranter
Midt i Kjerkgata finner du Skancke Bua. Dette er et flott sted med sjel og atmosfære. Gode og enkle lunsjretter, og både sushi og burger står  på middagsmenyen. Det lokale ølet fra Røros anbefales også til maten.

Like ved Skancke Bua er Vertshuset Røros. Her får du økologiske råvarer fra Rørostraktene og det er et godt utvalge av lokale og internasjonale drikker ved Berkel og bar.

Med sin uformelle atmosfære er dette er et populært sted for både lokale og tilreisende. På dagtid som på kveldstid. Men det er ekstra stas når uteserveringen åpner og du sitter på orkesterplass med utsikt til folkelivet i gata.

Lokalmatsafari Vertshuset Røros foto Marius Rua