05sep
Av: margit Dato: september 05, 2019 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Den lave temperaturen og det karrige landskapet i regionen resulterer i lokale matvareprodukter rike på smak.

Gjennom arbeidet med bærekraftig reiseliv og med fokus på lokal mat og mathistorie, har man utarbeidet lokalmatsafarier og utdannet lokalmatguider.

Lokalmathelger på Bergstadens Hotel

Over tre helger i høst kan du oppleve Rørosregionens tradisjonelle kjøkken med råvarer fra lokalegrender. Med en moderne vri presenterer kokkene på Bergstadens Hotel det beste fjellet har å by på, med elementer fra internasjonale kjøkken.

Helgen består av ankomst til Røros på fredag kveld hvor det blir buffet basert på lokale produkter. På lørdag er det lokalmatmarked i bakgården til hotellet der du kan møte bli bedre kjent med lokale produsenter og smaker, på kvelden blir det servert en 5-retters gourmetmiddag.

Les mer om lokalmathelgen her.

Lokalmatsafari. Foto: Frontal Media

En vandring i lokalmathistorie

Bli med på en unik vandring gjennom lokalmathovedstaden Røros. Vi har fokus på lokalmatens historie og utvikling, og du får vite opprinnelsen bak noen av våre mest kjente produkter og matretter. Safarien går innom byjordbruket, overdådige nyttårsball fra en svunnen tid, reindrift, handel under Rørosmartnan og mye mer!  Alt leder frem til det moderne mateventyret Røros har blitt til i dag.

Les mer om lokalmatsafari i Røros her.

Møt lokalmatprodusentene på Coop Mega Røros

Hver lørdag frem til jul kan du møte lokalmatprodusenter og smake på deres fantastiske produkter hos Coop Mega Røros. Her blir det smaksprøver av rømme, perlende drikker, oster, flatbrød og mye mer.