25aug
Av: pikselpusher Dato: august 25, 2015 Kategori(er): Nyheter, Reisetips Comments: 0

Lørdag 12.september arrangeres den tradisjonsrike lokalmatdagen i gata på Tolga for femte gang.

Et halvt sjumilssteg fra Bergstaden Røros ligger Tolga med sine 1600 innbyggere og er en del av verdensarvstedet Røros Bergstad og Circumferensen. Her møtes det nye og det gamle. Kommunen strekker seg fra Femundsmarka Nasjonalpark i øst, til Forollhogna Nasjonalpark i vest.

Vingelen med sitt særpregede historiske bygdemiljø danner inngangen til denne. Vingelen har fått en internasjonal merkelapp som ”nasjonalparklandsby”, som én av fem i hele landet og har en aktiv seterkultur som bidrar til å opprettholde kulturlandskapet.

 

Lørdag 10.september arrangeres den tradisjonsrike lokalmatdagen i gata på Tolga for femte gang. Det blir salgsboder og opplevelser i gata og bakgårdene. Lokalmat, grønnsaker, fisk og produkter.

Tolga kommune er i landstoppen med 20% økologisk dyrket landsbruksareal, og bønder fra Tolga er en sterk bidragsyter av råvarer for det som produseres under det landskjente merkenavnet «Rørosmat». Hele en tredjedel av råvarene Rørosmeieriet bruker kommer herfra og nesten tilsvarende for Røros Kjøtt.

«Tolga dyrker måltidet», er et begrep med flere bunner. Fra bonden som utnytter utmarka i fjellet, via de mange småskala foredlerne til kokkene som er både husmødre- og fedre, bygdekvinnelagene og de profesjonelle som tar vare på lokalmat, tradisjonsmat, familiemåltidet, trivsel og samhold.

Program kommer.

Overnatting i Tolga:

Det er mange muligheter for overnatting i Tolga og regionen rundt.

Se her for oversikt: https://www.roros.no/overnatting

 

Velkommen til Lokalmat Tolga 9. – 11. september!