24jul
Av: pikselpusher Dato: juli 24, 2017 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Unike smaksopplevelser står i kø å du besøker “lokalmathovedstaden” i Norge.

Ledende region innen lokal mat

Det er gjort en formidabel jobb av miljøet rundt Rørosmat. Med sine mer enn 35 bedrifter har de i samarbeid med opplevelsesutvikling og restaurantutvikling i Destinasjon Røros, sørget for at Rørosregionen har utmerket seg som en av de ledende regionene på lokalprodusert mat. Gjennom destinasjonens arbeid med bærekraftig reiseliv og lokal mat har vi utdannet rundt 40 lokalmatguider og verter på lokalmatopplevelser. Økt bevissthet om lokale matvarer sikrer kvalitetsrike matopplevelser for både lokalbefolkning og til deg som besøker en av regionens mange spisesteder.

Kalsa Gårdsbakeri_Foto_Marius_Rua

Lokalmatsafari

Vi tilbyr tre 3 ulike guidede lokalmatsafarier, som gir deg en opplevelse av de genuine smakene i Rørostraktene. Her besøker vi utvalgte lokalmatprodusenter og unike lokale serveringssteder, der det blir smaksprøver og servering av lokale råvarer og retter,  historiefortelling, og det blir selvsagt mulighet til å handle lokalt.

Priser fra kr 475,- til 899,-.

For gruppebestillinger ta kontakt:
post@rorosinfo.com
Tlf. +47 72 41 00 00

Les mer om lokalmatsafariene her.

Lokalmatutsalg

Det er mulig å handle lokale råvarer på nesten alle dagligvarebutikker i Rørosregionen, med både liten og stort utvalg.

Flere av de lokalprodusentene har også gårdsutsalg, der du kan kjøpe råvarene direkte fra produksjonen.
Følgende matprodusenter har gårdsutsalg:

Matopplevelser i Røros sentrum

Vi har et stort utvalg av spisesteder i Røros Sentrum, og vi oppfordrer å smake på de lokale rettene som de ulike spisestedene har på menyen. Her kan vi garantere at du inne for en smaksopplevelse.

Klikk her for å lese mer om spisestedene på Røros. 

Lokalmatsafari Vertshuset Røros foto Marius Rua

Vi er stolte av de fremragende råvarene og all den gode matkunsten som finnes i regionen vår – noen holder på tradisjonene, andre utvikler det nye norske kjøkkenet!