25apr
Av: Erik Høsøien Dato: april 25, 2017 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Unike smaksopplevelser står i kø når dere besøker ”lokalmathovedstaden” i Norge. Her presenterer vi et utvalg av spisesteder i Røros Sentrum, som vi oppfordrer å besøke under ditt opphold. Flere av spisestedene har både lokale- og internasjonale retter på menyen.

Bakerier og kafeer

Trygstad Bakeri er et gammelt familiedrevet bakeri med kafeutsalg. Vil du ha med deg ferske bakevarer, som for eksempel det lokale bakverket Pjalt, har du mulighet for det. De har også en egen avdeling som ligger i Tufta som heter Trygstad Kaffehus. Her er det også mulighet til å sitte ute på godværsdager.

Like ovenfor Trygstad Bakeri finner du Kaffestuggu. Her kan du få noe av de beste smørbrødene på Røros, og det som gjør det unikt er deres ferske bakervarer og bruk av økologisk råvarer. I vinter har de også satt et mål om å selge 5 000 kopper med varm sjokolade, og du betaler kun 10 kr pr. kopp.

Følger du veta fra Kaffestuggu og inn til Bergsmannsgata finner du Kafe Lysstråle øverst til venstre i Bergsmannsgata. Dette er et fin kafe for deg som ønsker sunne lunsjer.

Til sommeren vil det også være på plass en ny bakeri i de gamle lokalene til Dahls Bakeri. Det vil bli et spesialbakeri med fokus på lokalmat. Det vil også være mulig å ta seg en kopp kaffe og smake på de ferske bakevarene rett fra stenovnen.

På Domus kjøpesenteret rett ovenfor Røros Turistkontor finner dere Domus Caféen. Her får du kjøpt kaffe og vafler, og velge mellom et stort utvalg påsmurte smørbrød og kaker. Middagsbuffe alle hverdager, og a la carte – meny.

Restauranter
Nederst i Bergsmannsgata finner du Peder Hiort Mathus. Her kan du velge mellom et stort utvalg av internasjonale matretter og stort pizzameny, og selvsagt lokale godsaker.

Midt i Kjerkgata finner du også Skancke Bua. Dette er et flott sted med sjel og atmosfære. Gode og enkle lunsjretter, og både sushi og burger på middagsmenyen. Det lokale ølet fra Røros anbefales også ved maten.

Like ved Skancke Bua er Vertshuset Røros. Her er  det stor  fokus på økologiske råvarer fra Rørostraktene og både lokale og internasjonale  drikker er å finne ved Berkel og bar. Her er dere inne for en smaksopplevelser.

På Røros Hotell og Bergstadens Hotel kan du smake noe av den beste maten i en rolig og hyggelig atmosfære, for eksempel dagens 3 retters eller velge noe fra a la carte menyen. På sommeren er det også stor sommerbuffe på begge hotellene fra juni til august. Dette er en smaksopplevelse du ikke vil gå glipp av!

Lokalmatsafari Vertshuset Røros foto Marius Rua

Røros Delikatesser
Mye av den lokalproduserte maten er å få kjøpt på daglige varebutikkene, men også på Røros sin egen delikatesse butikk. Du finner dem sammen med Røros Turistkontor i selve Reiselivetshus. Her finner dere et stort utvalg av lokale råvarer, regionale og internasjonale lekkerbiskner.  Spør gjerne om dagens lunsj og en kopp kaffe, og nyt de gode smakene.

Lokalmatsafari
Vi tilbyr tre 3 ulike guidede lokalmatsafarier, som gir deg en opplevelse av de genuine smakene i Rørostraktene.

Vi besøker utvalgte lokalmatprodusenter og unike lokale serveringssteder. Det vil bli smaksprøver av lokale råvarer, og det blir selvsagt mulighet til å handle lokalt.

Priser fra kroner 475,- til 899,- for voksen.

For gruppebestillinger og skreddersyddeturer ta kontakt:
post@rorosinfo.com
Tlf. +47 72 41 00 00

Les mer om lokalmatsafariene her.