09mar
Av: Mali Finborud Dato: mars 09, 2020 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

En ny sesong av Netflix-serien «Hjem til jul» er akkurat ferdig med innspilling på Røros nå, tidlig i mars.  Resten av opptakene skal gjøres i Oslo fram mot påske. Denne serien er den mest sette Netflix-serien i Norge noen gang.

«I tillegg har responsen over hele verden vært enorm», sier regissør Per Olav Sørensen, «og derfor fikk vi bestilling av sesong 2 ganske kort tid etter at sesong 1 ble vist på Netflix.»

Vi får møte både regissør Per Olav Sørensen og hovedrolleinnehaver Ida Elise Broch på Kaffestuggu. Det har vært hovedkvarteret til produksjonsselskapet The Oslo Company i løpet av de fire opptaksdagene på Røros.

 Røros er en perfekt kulisse for en juleserie

«Røros ble valgt av tre hovedgrunner», forteller regissør Sørensen. «For det første hadde vi allerede valgt Kampen i Oslo, til å være det stedet der Johanne bor. Da trengte vi et sted som kunne matche den gamle trehusbebyggelsen på Kampen. I tillegg kan vi ikke lage en juleserie uten snø, og da passet det helt perfekt med Røros. Men en annen veldig viktig grunn er at på Røros stiller hele bergstaden opp på dugnad. Her er det mange som hjelper til med å få opp julegate, julebutikker og Destinasjon Røros gir oss service på alle mulige måter. Samtidig som vi også merker at vi får mer opptak her enn i Oslo, fordi det rett og slett er mer stillhet. Vi må ikke vente på fly, trafikk og mye annet som ødelegger opptakene. Det er rett og slett veldig godt og behagelig å jobbe her. Vi har fantastiske kulisser som gir gode bilder. Vi har statister som stiller og mange gode hjelpere. At vi i disse dagene også har hatt perfekt vær gjør jo at vi er kjempefornøyde med det vi har fått på Røros.»

Røros speiler karakteren Johanne

Byen Johanne har som hjemsted er en fiktiv by, som hverken er Kampen eller Røros. «Men en viktig ting for oss har vært å skape et sted som kan speile Johanne», sier skuespiller Ida Elise Broch. «Hun har en steril arbeidsplass, men en livlig leilighet. Hun er en varm og empatisk karakter, og dermed er det fint å forsterke dette med en sjarmerende og ekte by som hun bor i.» «Vi har jo også villet dra skikkelig på med julestemning og følelsen av jul,” legger Per Olav til. “Samtidig som vi har ønsket det ekte og norske og ikke det glorete amerikanske uttrykket. Da er det helt klart at vi finner ikke mange bedre steder enn nettopp Røros.»

Johanne er rollen Ida Elise har ventet på

Ida Elise kan fortelle at Johanne er hovedrollen som hun alltid har ønsket seg, og som hun nå endelig fikk sjansen til å spille. «Jeg er så glad for å få muligheten til å spille en flerdimensjonal kvinne. Ofte har jeg blitt plassert i en bås som alvorlig, og da blir det bare den type roller. Men her får jeg spille Johanne som både strikker og har tatoveringer. Johanne er myk og snill, og samtidig ganske tøff. Hun er vanlig, i forhold til at hun jobber som sykepleier, i likhet med 500.000 andre i Norge. Men hun er jo også uvanlig i sine valg, f.eks. at hun dater en 19-åring. Hun blir ikke så enkel å sette i bås, og sånn er det jo med de fleste av oss. Vi er litt mer sammensatte som mennesker. Det er også grunnen til at mange kan kjenne seg igjen i henne. Hun er definitivt ikke kjedelig!»

«Johanne er en blanding av Florence Nightingale og ei som virkelig tester ut dating-livet for alt det er verdt,» sier Per Olav med glimt i øyet. «I arbeidet med manuset til denne serien fikk jeg meg en skikkelig vekker i forhold til alle historiene som damene i manusgruppa kom opp med. Jeg skjønte at damer er på en spesiell måte sammen, som vi gutta ikke vet om. Og det har jeg prøvd å få med her. I tillegg har hele crewet bidratt med kleine historier fra forskjellige dater, og de dukker opp i serien. Så det er absolutt ekte, det kan jeg garantere.»

Hva ser vi fra Røros i sesong 2?

Men hvilke historier vi kan vente oss fra Røros i kommende sesong? Og der er det ikke lett å få svar. Regissør og skuespiller kan fortelle er at de denne gangen har utvidet universet på Røros. I tillegg til mange opptak i Kjerkgata og foreldrenes hus i Konstknektveien, så har de filmet i Bergmannsgata og på Røros hotell. Og så fikk de plass til en kanefart på Gjettjønna denne gangen. «Vi kan vel si at vi har filmet noen romantiske scener her på Røros da, sier Per Olav, men akkurat innholdet i dem får dere ikke vite før sesong 2 er sluppet.»

Sesong 2 er en fortelling som foregår i tida fram mot jul 2020. Livet til Johanne er det samme. Hun har samme jobb, samme familie og samme samboer (Gabrielle Leithaug er fortsatt med). Spørsmålet alle lurte på etter sesong 2 var følgende: Hvem er det som står på trappa til Johanne i siste scene. «Ja, det får dere svar på,” sier Per Olav lurt, “og det kan hende han har vært på Røros, men det kan vi ikke si noe om.»

Premieren på Hjem til jul 2 blir tett opp mot jul i 2020.