05okt
Av: margit Dato: oktober 05, 2017 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Regionen bugner over av tilbud for den musikkinteresserte. Fram mot jul kan du blant annet få med deg Arve Tellefsen, Karin Krog og «Kan nokon gripe inn» med musikk av Stein Torleif Bjella. Vi har samlet regionens musikalske høydepunkt, så da er det bare å velge ut sine favoritter og bestille billetter. Konserter og arrangement oppdateres også fortløpende i vår kalender «Hva Skjer».

John Pål Inderberg trio – 13. oktober
Storstuggu – Røros

John Pål Inderberg kommer til Røros med Håkon Mjåset Johansen, Trygve Waldemar Fiske og NY PLATE i sekken!
John Pål Inderberg har for lengst satt sine klare spor i den norske jazzen. Med sans for et musikalsk spontant uttrykk har han turnert i en årrekke og gledet publikum med leken musikalitet og mye humor. Med en fot i Nidelven og en fot i cooljazzen har Inderberg rendyrket en sterk stemme som kombinerer det norske og det amerikanske på måter vi ikke har hørt før. I trio med Håkon Mjåset Johansen og Trygve Waldemar Fiske spiller de gamle låter, noen ganger med nye linjer, andre ganger med gamle vers, og ofte med alt i ett drag.

original-john_berg_trio.jpg20171004-23462-1931jjo

Karin Krog – en legende fyller 80! – 14. oktober
Tynset Kulturhus

Karin Krog er uten tvil en av Norges fremste jazzsangere som samtidig høster stor internasjonal anseelse. Hun er en skolert artist med fremragende tonekontroll og musikkforståelse. Repertoaret favner vidt fra blues og amerikanske “standards” til elektronisk bearbeidet vokalkunst. Bandet byr på nye og gamle jazzkomposisjoner.

Karin Krog sto på scenen da den første Molde-festivalen blei arrangert i 1961. 47 år seinere er hun på plass. (Foto: Vidar Ruud, ANB) *** Local Caption *** Karin Krog sto på scenen da den første Molde-festivalen blei arrangert i 1961. 47 år seinere er hun på plass

Arve Tellefsen – Bilder fra et musikerliv – 20. oktober
Storstuggu, Røros

Selveste Arve Tellefsen kommer til Røros, så da er det bare å skyndte seg å bestille billetter. Han tar også med seg Håvard Gimse og Kjetil Bjerkestrand. De har spilt sammen i mange år og er godt kjent med hverandre. De er alle kreative musikere som like gjerne beveger seg utenom som innenfor de tradisjonelle stier og stilarter. De har i lang tid hatt tanker om å gjøre en konsert sammen, og tankene ble satt ut i livet med en konsert for fiolin, klaver og syntheziser.
Programmet inneholder musikk av bl.a. Grieg, Mussorgsky, Gershwin, Morricone, Chopin, Charlie Chaplin og Ole Bull. Musikk som mange forbinder med de tre musikere, og som de har gjort CD-innspillinger av.

Riksteateateret: Kan nokon gripe inn – 23. og 29. oktober
Tynset Kulturhus 23. oktober og Storstuggu, Røros 29. oktober

Vi er på ein stasjon ein stad på bygda. Dei fleste tog dundrar forbi, men det er framleis liv i bygninga som har sett sine beste dagar. Hit kjem dei som vil reise vekk, som vil sleppe frå, som lengtar etter at kjærasten skal kome, som søker kontakt – eller som berre vil at nokon skal gripe inn.

Stein Torleif Bjellas karakterar og musikk dannar grunnlaget for framsyninga “Kan nokon gripe inn”. Lasse Kolsrud har skrive manus og har regi. Han har tidlegare, med stor suksess, skapt forteljingar om vanlege folks bygde- og småbysamfunn. Denne gongen har han fridd til ein av notidas aller fremste visekunstnarar.

Forestillingsfoto

Punk Rock Survivor Tour 2017 – 2. november
Ungdommens Hus, Røros

Med Sugar Louise og The Fuckwits, to band som representerer punkens to beste tiår, er det bare å ønske velkommen til den ultimate duellen. 70s vs 90s. The Fuckwits vs Sugar Louise. Dette blir en duell av de sjeldne.

sugar-louise-the-fuckwits-at-the-unicorn-2-cover

Røros Storband – Fly me to the moon part VI – 4. november
Storstuggu, Røros

Tradisjonen tro inviterer Røros Storband til en glitrende høstforestilling i de gamle store underholderes ånd. Alt ligger til rette for en festaften når storbandet, sammen med dyktige vokalister, tar oss med på en musikalsk stjernereise.

Eldar Vågan – 9. november
Aukrustsenteret, Alvdal

Etter en turnèsommer med Vazelina Bilopphøggers er det en topptrimmet Vågan som inntar Flåklypasalen. Med seg på laget har han Vazelinas egen pianist, Tor Welo. Trim lattermusklene i møte med dette musikalske fyrverkeriet!

eldar

Frida Ånnevik trio – 10. november
Tynset Kulturhus

I vinter kan du oppleve Frida live når hun legger ut på turne sammen med noen av de mest fremragende musikerne landet har å by på. Med seg i bagasjen har hun blant annet sitt tredje album “Her bor”, som ble sluppet i september 2016. For dette ble hun nok en gang møtt av et jublende presse-Norge og høstet blant annet terningkast 5 i Dagbladet, Dagsavisen, Oppland Arbeiderblad og Hamar Arbeiderblad. Hun ble i tillegg omtalt som en fornyer innen både viser og pop, og mottok nok en gang en Spellemannspris – denne gang i kategorien viser.

original-frida_-nnevik_2016.jpg20171004-23462-heal46

Gode Ord Dør Sist (G.O.D.S) – 16. november
Ungdommens Hus, Røros

G.O.D.S har spilt omtrent fem hundre konserter siden de begynte å utforske samplere og mikrofoner i sluddens hjemland på midten av 90tallet. Fra de minste klubber, scener i New York og større konserter og festivaler der massene har svettet i takt, har de holdt fortet og levert bedre for hvert år som har gått.

godeord

Norwegian Rock’n Roll Train – 2. desember
Storstuggu, Røros

For en kombinasjon – Return og Stage Dolls samme kveld!

To gigantiske band i norsk rockehistorie, og som har levert et hav av hits. Gjør deg klar for en kveld med landeplager som “Sing Me A Song”,”Bye Bye Johnny”,”Love Don’t Bother Me”,”Hard To Say Goodbye” og mange flere.

Norwegian-rocknroll-train-w