26jul
Av: Erik Høsøien Dato: juli 26, 2017 Kategori(er): Nyheter, Reisetips Comments: 0

Det er mange naturperler i Rørosregionen og fjellet inviterer til fotturer både vår, sommer og høst. Det åpne vide fjellandskapet med tallrike vann, vassdrag og skogkledde daler innbyr til friluftsliv hele året i et turvennlig terreng.

Forollhogna nasjonalpark
Forollhogna nasjonalpark er et urørt fjellområde med slake dalsider og runde, vennlige terrengformasjoner. Nasjonalparken er kjent for å ha de største villreinbukkene i Norge. Rundt parken ligger frodige seterdaler og landskapsvernområder med særpreget, vakkert kulturlandskap. Det høyeste punktet er fjellet Forollhogna (1332 moh.), som har gitt navn til nasjonalparken. Vingelen nasjonalparklandsby ligger lengst vest i Tolga kommune og er en naturlig innfallsport til Forollhogna nasjonalpark

NASJONALPARKLANDSBYEN VINGELEN
Østenfor Forollhogna og vestenfor Glomma finner du fjellbygda Vingelen.
Vingelen har status som nasjonalparklandsby, en tittel som kun fire andre tettsteder i Norge kan smykke seg med. Det godt bevarte bygningsmiljøet er unikt i Norge, det samme er den levende seterkulturen.

FEMUNDSMARKA NASJONALPARK
Femundsmarka egner seg både for tur- og skigåing, kano- og kajakkturer samt jakt og fiske.
Mellom krokfuru og bortgjemte sjøer, omringet av mose og kampstein lokker opplevelsene i Femundsmarka nasjonalpark. For ti tusen år siden trakk isen seg tilbake og la igjen et øde, urtidspreget dødislandskap – et landskap tilrettelagt for vakre og minnerike turer. Sammen med tilgrensede verneområder på svensk side utgjør Femundsmarka nasjonalpark et at de største sammenhengende villmarksområdene i Sør-Skandinavia.

 

Ta turen til nasjonalparkene, og husk: i nasjonalparken er du naturens gjest.