12nov
Av: margit Dato: november 12, 2019 Kategori(er): Nyheter, Ukategorisert Comments: 0

En serie vi har ventet på lenge er Hjem til jul fra Netflix som ble spilt inn på Røros i mars, og nå er premieredatoen klar.

Foto: Netflix

Det er noe magisk med Røros sentrum rundt juletider. Uansett hvor du snur og vender deg kan du se glitrende julelys, små rødnisser og blånisser, og hvit snø som ligger varmende og beskyttende rundt husene i bergstaden.

Da det ble bestemt at Netflix skulle bruke Røros i sin nye serie Hjem til jul, skulle det ikke mye til før gatene ble like julestemt i mars som i desember. Og vi gleder oss til å se resultatet når serien slippes den 5. desember.

Hjem til Jul - Netflix
Spark-inn i parken: Utendørs premiere på Røros

Bli med på utendørs premiere under Julemarked på Røros torsdag 5. desember kl. 16.30.
Ta med deg familie og venner på spark-in (og ikke drive-in) på Nilsenhjørnet og se de to første episodene av Hjem til jul. Her lager vi vårt unike snø-amfi og har en felles visning med høy julestemning og lav glam-faktor.

Kombiner premiere med en dagstur til Julemarkedet og opplev ekte førjulsstemning og handel i gatene der serien ble spilt inn. Med Widerøe kan du fly opp til Røros på formiddagen og ned til Oslo på kvelden – akkurat perfekt for en dagstur. Se flytidene her.

Hjem til jul

Hjem til jul er en serie på seks halvtimelange episoder med Ida Elise Broch i hovedrollen som Johanne. Det er en romantisk dramakomedie hvor hovedpersonen står mellom sine egne ambisjoner for livet og de sosiale forventningene til partner og barn. Johanne gir seg selv 24 dager på å finne en kjæreste som hun kan ta med seg hjem til jul. Serien har premiere på Netflix 5. desember.

Hjem til Jul - Netflix
Derfor valgte de Røros

Det knytter seg store forventninger til serien. Produsent Anders Tangen er spent på mottagelsen, men mener at serien vil kunne treffe et bredt publikum. Alle som ser på Love Actually før jul, vil også kunne se på Hjem til jul og kose seg minst like mye.

Tangen sier videre at Røros ble valgt som location fordi Bergstaden har en av de hyggeligste handlegatene i landet. Det gikk svært kort tid fra Netflix bestemte seg for at de ville ha serien, til produksjonsselskapet hadde opptaksstart. Dermed var det viktig å finne et sted som både hadde snø og kulde. Under opptak opplevde de likevel seks varmegrader og snø som smeltet i rekordfart. Så redningen ble hjelp fra Røros flyplass – de kjørte snø fra flyplassen til gata og sikret julestemningen.

Tangen sier de ble godt tatt imot av både næringssjef, reiselivssjef og butikkeiere på Røros, og han tror det kan være lettere å få hjelp fra folk på et lite sted enn det de opplever på større steder. Alle butikkene tok frem sin fineste julepynt og kommunen satte opp julegrana, og resultatet får vi se snart.

Handlingen er lagt til en fiktiv by i Norge, men det var viktig at stemningen på Røros skulle matche opptak fra Kampen i Oslo, sier Tangen. Dette er en serie som skal ut i verden, og da vil turister gjerne se noe med egenart. Og det finner vi på Røros, avslutter produsent Anders Tangen.