01des
Av: Margit Wintervold Dato: desember 01, 2020 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Gled noen til jul, gi bort en opplevelse som gir minner for livet.

Har du ikke bestemt deg for hva du skal gi kjæresten, ektefellen, mor, far eller søsknene dine – hvorfor ikke gi en opplevelse? Kanskje er det noe dere kan gjøre sammen også? Å dele opplevelsen er dobbelt så bra! Vi har satt opp noen forslag til opplevelser i julegave fra vår region.

Elden- marsj

Elden – en magisk teateropplevelse

Legg en magisk teateropplevelse under juletreet i år. Opplev store stemmer fortelle den dramatiske historien om da karolinerne kom til Røros i 1718. Billetter til Elden 2022 kjøper du på Røros Turistkontor, hvor du også får med et gavekort, eller via Hoopla. La deg engasjere av historien som finner sted på Norges mest spektakulære utescene, Slagghaugene, midt i verdensarven Røros.

MS Fæmund II_Foto_JanNordvaalen

Fæmund 2 – en opplevelse på «innlandshavet»: 

Gi bort et gavekort på Norges fineste innsjø. Dette er en gave dine kjære vil huske! M/S Fæmund II tilbyr gavekort som inkluderer dagskort og et smaksrikt måltid med lokalmat om bord på båten. I sommerhalvåret bringer tradisjonsrike M/S Fæmund II sine gjester gjennom naturskjønne omgivelser langs “innlandshavet” Femunden. Dette er Norges nest største naturlige innsjø og inngangsporten til Femundsmarka Nasjonalpark. Båtturen er i seg selv en storslagen naturopplevelse, og i tillegg får du en smak av fjellets delikatesser.

Ridning i vannet med Savalen hestesenter

Savalen Hestesenter

Savalen Hestesenter ligger idyllisk til i friluftsområdet Savalen i Tynset kommune. Hva med en romantisk fullmånetur, kjøring med hest og vogn eller en ridetur som tar dere både gjennom skogen, på fjellet og til den nydelige Savalsjøen? Dere kan også velge stemningsfull kanefart på vinterstid. Denne gaven er en opplevelse du og dine kjære kan hake av på “The Bucket List,” – ting du må gjøre før du dør.

Vinterfestspill i Bergstaden

Vinterfestspill i Bergstaden – Den femte årstid:

I perioden 17.-20. mars får vi fire dager fylt med musikk, dyktige kunstnere, nære møter og verdensarven Røros i vinterskrud.

Lokalmatsafari i Bergstaden

Lokalmatsafari i Bergstaden – en unik opplevelse midt i verdensarven Røros

Lokalmatsafari i Bergstaden tar deg med på en reise i lokalmatens historie og utvikling. Gjennom en times vandring får du vite opprinnelsen til noen av våre mest kjente produkter og matretter. Etter å ha utforsket trange gater, gamle gårdsplasser og bygninger, avslutter dere safarien med en lunsj bugnende av deilig lokalmat – satt sammen av eldre og moderne matkultur.

Føl roen på fjellen bak hundespannet. Foto: Arne Tønset

Kennel Dølanvollen – en opplevelse i stille natur

Har kjæresten din drømt om å stå bak et hundespann og kjenne den friske vinterlufta mot ansiktet mens ivrige hunder legger på sprang over fjellvidda?

Da er et gavekort hos Kennel Dølanvollen kanskje det beste du kan gi dere begge.  Kennel Dølanvollen ligger bare 10 minutters kjøring nord for Røros sentrum. De tilbyr en helhetlig opplevelse hvor du kommer tett på både hunder og natur. Husk at en delt opplevelse er dobbel glede!

Rørosmuseet Smelthytta

Rørosmuseet 

Skal du besøke verdensarven Røros kommer du ikke utenom Rørosmuseet. Du kan kjøpe et gavekort som gir deg inngang til Smelthytta. Bergverksutstillinga forteller om drifta ved Røros Kobberverk med hovedvekt på årene mellom 1650 og til slutten av 1800-tallet. Bevegelige modeller i målestokk 1:10 viser arbeidsprosessen i gruver og smelthytter. Dette fenger i alle aldre. Du kan også kjøpe et gavekort til den populære Bergstadvandringa. Bli med på en vandring der du får høre mer om historien bak denne sjarmerende verdensarven, om folket som levde her, og om hvordan byen har utviklet seg gjennom vern og modernisering! Eller bli med på en vandring i Olavsgruva, 50 meter under bakken og 500 meter innover i fjellet til Bergmannshallen. Lys- og lydeffekter gjør denne vandringen ekstra stemningsfull og spennende.

Julestemning i fjøset
Opplevelser i Rørosregionen hele året
Enten du vil besøke Rørosregionen i hvit vinterdrakt eller om du vil komme til sommerens irrgrønne gress, sensommerens røde himmelstemninger eller høstens fargespill – vi har mange opplevelser som kan være en fin overraskelse under treet – og noe å se fram til i 2022.
Kjøp gavekort fra Rørosregionen – listen blir oppdatert: