04des
Av: margit Dato: desember 04, 2018 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Gled noen til jul, gi bort en opplevelse som gir minner for livet.

Har du ikke bestemt deg for hva du skal gi kjæresten, mor, far eller søsteren din? Hvorfor ikke gi en opplevelse? Det blir aldri feil og du gir bort noe som vil gi minner for livet. Vi har satt opp noen forslag til opplevelser fra vår region.

Elden- marsj

Elden – en magisk teateropplevelse

Legg en magisk teateropplevelse under juletreet i år. Opplev store stemmer fortelle den dramatiske historien om da karolinerne kom til Røros i 1718. Billetter til Elden 2018 kjøper du på Røros Turistkontor, hvor du også får med et gavekort, eller via Ticketmaster. La deg engasjere av 100 aktører på scenen på Norges mest spektakulære utescene, Slagghaugene, midt i verdensarven Røros.

MS Fæmund II_Foto_JanNordvaalen

Fæmund 2 – en opplevelse på «innlandhavet»: 

En opplevelse er gaver som huskes. M/S Fæmund II tilbyr gavekort inkludert dagspass og et smaksrikt lokalmat-måltid om bord. I sommerhalvåret bringer tradisjonsrike M/S Fæmund II sine gjester gjennom naturskjønne omgivelser langs “innlandshavet” Femunden. Femunden er Norges nest største naturlige innsjø og inngangsporten til Femundsmarka Nasjonalpark. Båtturen er i seg selv en storslagen naturopplevelse, i tillegg har vi et ønske om å gi de reisende en smak av fjellets delikatesser som regionen er så kjent for om bord.

Opera Di Setra

Opera di Setra – kultur på fjellet

Gi bort en kulturell opplevelse utenom det vanlige. Ta turen til fjellet. Her blir det hekser, troll, vetter og andre eventyrlige skapninger. Opplev en operaoppsetning på setra! I 2018 spilles et av Grimm-brødrenes mest berømte eventyr, Hans og Grete. Humperdincks verk er regnet som en av historiens mest populære operaer, og Opera di Setra skal lage en versjon som passer for alle aldre.

Vinterfestspill i Bergstaden

Vinterfestspill i Bergstaden – Den femte årstid:

Med Bergstaden innrammet i vakkert marslys pyntes det med 4000 tulipaner og Vinterfestspillene i Bergstaden ønsker velkommen til hele 20 konserter i perioden 15.-18. mars. Christoph Hartmann fra Berlin Philharmoniker er tilbake som kunstnerisk leder og har invitert norske og utenlandske artister til Røros. Blant disse flere av hans kolleger og orkestermedlemmer i Berlin Philharmoniker. Her kan du velge fra øverste hylle innen den klassiske musikken og gleden en du er glad i.

Lokalmatsafari i Bergstaden

Lokalmatsafari i Bergstaden – en unik opplevelse midt i verdensarven Røros

Lokalmatsafari i Bergstaden tar deg med på en reise i lokalmatens historie og utvikling, gjennom en times vandring får du vite opprinnelsen bak noen av våre mest kjente produkter og matretter. Etter å ha utforsket trange gater, gamle gårdsplasser og bygninger, avsluttes safarien med en lokalmatlunsj som vil gi en historiske ramme rundt en smakstallerken satt sammen av eldre og moderne matkultur.

Føl roen på fjellen bak hundespannet. Foto: Arne Tønset

Kennel Dølanvollen – en opplevelse i stille natur

Kennel Dølanvollen tilbyr hundekjøring med utgangspunkt 10 minutters kjøring nordover fra Røros sentrum. De tilbyr en helhetlig opplevelse hvor du kommer tett på både hunder og natur. Den perfekte gaven for noen som ønsker å oppleve naturen bak et hundespann.