24mar
Av: pikselpusher Dato: mars 24, 2017 Kategori(er): Nyheter, Reisetips Comments: 0

Rørosregionens aktiviteter er egnet for både store og små enten du ønsker fart og moro eller opplevelser i avslappende tempo.

Fjellet inviterer til fotturer både vår, sommer og høst. Det åpne vide fjellandskapet med tallrike vann, vassdrag og skogkledde daler innbyr til friluftsliv hele året. Et turvennlig terreng med mange veier gjør Rørosregionen godt egnet til sykkelturer for store og små. Her kan du velge strekning, varighet og turterreng blant utallige ferdselsveier og stier.

SOMMEROPPLEVELSER

MED SYKKEL PÅ RØROS – ET ELDORADO BÅDE FOR FAMILIER OG TERRENGSYKLISTER!

En av de fineste måtene å se Rørosregionen på i sommerhalvåret, er med sykkel. Landskapet, naturen og veiene egner seg meget bra for denne aktiviteten. De beskjedne stigningene som finnes gjør at fjellsyklingen her oppe kanskje er den lettest tilgjengelige i hele landet, og vil appellere også til barnefamilier og dem som ikke er i spesielt god form..
Et vakkert bølgende fjellandskap, et stort antall fine grusveier og kjerreveier og liten eller ingen biltrafikk, er andre faktorer som gjør området særlig attraktivt for syklister.
Det er muligheter for mange herlige dagsturer, for eksempel til nedlagte gruvesamfunn, langs elver, rundt innsjøer, til setervoller med servering og opp til utsiktspunkter. For den som leter etter det, finnes det også mye artig terrengsykling på fine kjerreveier.

Tre merkede løypeområder i fantastisk viddelandskap der kulturminnene kviskrer…

VANDRING
Det åpne, vide fjellandskapet med sine lange vidder og snille fjell topper innbyr til toppturer hele året. Fjellene i Rørosregionen og Nord-Østerdalen egner seg for bestigning uansett årstid: I mose- og lyngkledd drakt sommerstid, med flotte kontraster – snø og svakt grønne bar-rabber på våren, i fargerik høstdrakt eller med sine magnetiske hvite vidder vinterstid. Følelsen av å ha fjellet for seg selv, mens man skuer utover en natur tydelig formet av hardt vær og klima er en opplevelse man ikke kan være foruten! Tar du deg til toppen, venter en fantastisk 360 graders panoramautsikt over området. Ønsker du å dra på toppturer kan du lese mer om det her

NATURPERLER I REGIONEN
Det er mange naturperler i Rørosregionen og fjellet inviterer til fotturer både vår, sommer og høst. Det åpne vide fjellandskapet med tallrike vann, vassdrag og skogkledde daler innbyr til friluftsliv hele året i et turvennlig terreng.
Ta turen til nasjonalparkene, og husk: i nasjonalparken er du naturens gjest. 

FISKE
Regionen er et eldorado for både sportsfiskere og amatørfiskere. Her er fiskemuligheter for enhver smak; fluefiske, laksefiske, fjelfiske for å nevne noe. Ønsker du fisketips i Rørosregionen så finner du dette hos Fishspot

HESTEOPPLEVELSER
Opplev lune bjørkelier og røsslyngkledt fjell med stier og kjerreveier etter gruve- og seterdrifta fra hesteryggen eller ta turen med hest og kjerre gjennom sentrumsgatene. En flott tur som tar dere gjennom mer enn 300- år med historie.
Her finner du oversikt over hvem som tilbyr tur med hest:
Savalen Hestesenter
Røros Kjørelag
Os Turridning
Rendalen Fjellridning

SETER OPPLEVELSER
I store deler av regionen finnes det levende setergrender med muligheter for en idyllisk seterferie med rike naturopplevelser. Her kan du tilbringe dagene i rolig tempo og senke skuldrene.

Til seters Vingelen. Foto CH_VisitNorway
Hest og jente i vannkanten_foto_Savalen henstesenter
Fiske i Forollhogna nasjonalpark kan by på både ørret og røye i kilosklassen. Foto: Tomas-Lillehagen
Sykling-i-Mølmannsdalen_Foto_Frontal-Media

VINTEROPPLEVELSER

SKI OG KITING
I vår region er ski interessen stor. Løypene går gjennom skoglandskap, bratte lier og over langstrakte vidder. I hele området er det aktive turlag som sørger for preparerte løyper. Flere hundre kilometer med løypenett tilbyr løyper for enhver smak. Vil du derimot lage dine egne skispor i jomfruelig snø, så ligger store skog- og fjellområder og venter på deg! Regionen har også populære alpinanlegg i Os og Ålen med løyper både for erfarne alpinister og nybegynnere, samt snowboard og off-piste. Området ved Storwartz på Røros er også svært populært for snøkiting. Det er flatt, snøsikkert og et område med gode vindforhold.

HUNDEKJØRING
Kjenn den friske fjellufta mot ansiktet mens du raser avsted over Rørosvidda bak ditt eget hundespann. Rørosregionen er et populært område for hundekjøring og du kan velge alt fra en time til en hel uke i fjellet.

Her er oversikt over de som du kan være med og kjøre hundespann med:
Kennel Dølanvollen
Røroshusky

SPARK
Sparken er et tradisjonelt og uvurderlig fremkomstmiddel her på fjellet – og de lokale bruker den på daglig basis gjennom vinterhalvåret. På Tynset kan du se verdens største spark, og det er mulighet til å leie spark flere steder i regionen.

KANEFART
Opplev Rørosregionen på god gammeldags måte med hest og slede. Dette er en veldig koselig tur. Når det er kveldsmørke og kaldt i lufta er det ekstra deilig å krype inn under skinnfellen, mens hesten trekker dere gjennom de snødekte gatene og det flotte landskapet i regionen.

SNØSKUTERSAFARI
Bli med på skutersafari gjennom det vakre kulturlandskapet som omgir Rørosregionen. Du kan nyte formiddagsmaten ute og kombinere safarien med andre opplevelser.

Spark i Røros sentrum
Snøskutersafari Fotograf Are, Rørosopplevelser
Kanefart på Røros_foto_Thomas Rasmus Skaug
Hundekjøring foto: Terje Rakke InnovasjonNorge