23aug
Av: Margit Wintervold Dato: august 23, 2019 Kategori(er): Nyheter, Reisetips Comments: 0

Så klart at din firbente venn skal være med på sommerferie!

Årets sommer er den perfekte anledningen til at du og hunden – og hele familien – kan tilbringe fine dager sammen. Rørosregionen bugner av muligheter for utendørs aktiviteter, og her er mange steder der dere er hjertelige velkommen til å ta med hunden på overnatting. Naturen og folkene er rause, og her finner dere god plass til å boltre dere og leke på. Planlegger du en reise og ønsker å ta med din firbeinte bestevenn? Velkommen til oss!

Aktiviteter med hund

Ut på tur
De fleste hunder stortrives når de får være ute i naturen. Akkurat som deg, trenger også hunden påfyll av opplevelser, og ingenting er vel mer spennende enn å oppdage et nytt sted, snuse inn ukjente dufter og lytte til alt det forunderlige som skjer, og som bare de firbente får med seg. Det betyr imidlertid ikke at de tobente ikke skal ha minnerike og fine turopplevelser. I Rørosregionen finner dere mange muligheter for at hund og mennesker kan få felles spennende opplevelser

Når dere er hos oss, trenger dere ikke å gå langt for å komme dere ut i naturen. Rørosregionen er preget av kulturlandskap, det innebærer at det ikke er vanskelig å finne en fjellvei eller grussti som leder dere ut i marka. Og i kulturlandskapet er det veldig mye spennende å oppdage og bli bedre kjent med. Dere finner sporene etter over 200 gruver og skjerp, og menneskenes møysommelige arbeid med å utvinne malmen og frakte den ut og ned fra fjellet. 
 

To nasjonalparker
Hvis dere helst vil begi dere lengre ut på vidda, har vi to nasjonalparker der det er dere alltid er velkommen. Hunden vil elske å bli med på oppdagelse i villmarka, der dere kan være ganske for dere selv. Dra på telttur sammen eller overnatt i en hengekøye spent ut mellom et par krokfuruer. 

I Forollhogna nasjonalpark peker toppen Forollhogna seg ut som et fint turmål hvis dere går fra Dalsbygda. Veien inn til foten av fjellet er forholdsvis slak, og dere har utsikt mot toppen hele veien. Fjellet tar seg flott ut, også på avstand, der det ruver som en pyramidelignende formasjon i terrenget. Vel oppe på toppen blir dere belønnet med en flott utsikt over villreinens rike.

Femundsmarka nasjonalpark er lett tilgjengelig en halvtime med bil eller buss fra Røros. Fra parkeringsplassen i Synnervika kan dere ta beina fatt eller gå om bord i MS Fæmund II og la den føre dere til ønsket destinasjon. Den sjarmerende rutebåten har daglige avganger til hele 8 stoppesteder langs den store innsjøen med villmark på alle kanter. Femundsmarka fyller 50 år som nasjonalpark i år, og i jubileumsåret vil det bli flere arrangementer, bl.a. guidede turer i marka for de som ønsker det.

Vigelpiken. Foto: Erik Sandnes Høsøien
Fjellturer i Rørosregionen

Det åpne, vide fjellandskapet med sine lange vidder og snille fjell topper innbyr til toppturer hele året.

Les mer her.

Vangrøftdalen i Dalsbygda. Foto: Jan Egil Jëgersborg
Utendørs sommermagi

Vi har satt opp en oversikt over noen av våre favorittaktiviteter som du kan gjøre ute i vår region.

Les mer her.

Overnatting som tillater hund

Her finner du en oversikt over overnattingsstedene i regionen som tillater hunder. Gebyr og regler varierer mellom de ulike stedene, så ta kontakt før du legger inn din bestilling.

Praktisk info
  • Selv om det ikke er langt å kjøre til oss, trenger hunden å lufte seg og strekke på beina underveis. 
  • Vær oppmerksom på at det det kan finnes hoggorm i naturen i Rørosregionen.
  • Ikke forlat hunden alene på et sted den ikke kjenner, den trenger å venne seg til et nytt miljø for å være trygg. 
  • Det blir sjelden uutholdelig varmt i Rørosregionen, men sørg likevel for at hunden alltid har tilgang til skygge og vann. 
  • Respekter båndtvangen. Rørosregionen har et rikt dyreliv og dere kan også møte på beitedyr ute i mark og fjell. 
  • En usikret hund i bilen er en fare for passasjerene.

Skal du på Trøndelagsreise? Les mer om hvor du kan bo og hva du kan gjøre her.