Personvern­reglene finnes for å beskytte personvernet ditt. Kontakt oss på post@rorosinfo.com hvis du har spørsmål eller problemer angående bruken av dine personopplysninger. Vi hjelper deg gjerne.
Ved å bruke dette nettstedet og / eller våre tjenester, samtykker du i behandling av dine personopplysninger som beskrevet i disse personvernreglene.

Destinasjon Røros, ved Reiselivssjef, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når du legger inn dine data når du blir kunde eller medlem hos oss, når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre og andre digitale kanaler vi bruker – se personopplysningsloven § 19 – og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger – personopplysningsloven § 18 1. ledd.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og organisasjonsnummer.

Hvilken informasjon samler vi om deg?

Informasjon du har gitt oss
Dette kan være din e-postadresse, navn, faktureringsadresse, hjemmeadresse osv. I all hovedsak informasjon som er nødvendig for å levere en tjeneste til deg eller for å forbedre kundeopplevelsen din hos oss. Vi lagrer informasjonen du gir oss, slik at du kan utføre andre aktiviteter på nettstedet.

Informasjon som samles automatisk om deg
Dette inkluderer informasjon som automatisk lagres av informasjonskapsler, f.eks. din IP-adresse. Denne informasjonen brukes til å forbedre brukeropplevelsen din. Når du bruker våre tjenester eller ser på innholdet på nettstedet vårt, kan aktivitetene dine logges.

Offentlig tilgjengelig informasjon
Vi kan samle informasjon om deg som er offentlig tilgjengelig.

Grunnlag for behandlingen av personopplysninger

Personopplysningene er nødvendige for oss for at vi skal kunne inngå en avtale med deg, f.eks. som medlem i Destinasjon Røros. Som medlem hos oss må du oppgi disse opplysningene, for uten de kan vi ikke levere tjenesten du har bestilt til deg. Nedenfor ser du de seks rettslige grunnlagene for innsamling, lagring og behandling av personopplysninger (GDPR artikkel 6 nr. 1). Vårt grunnlag for å samle inn og behandle de nevnte personopplysningene om deg, dekkes av punkt 2 nedenfor.

1) Samtykke
Den registrerte har gitt sitt samtykke til behandling av hans/hennes personopplysninger for ett eller flere formål.

2) Avtale
Innsamling/behandling av personopplysninger er nødvendig for bedriften for å oppfylle en avtale med den registrerte personen.

3) Lov
Innsamling/behandling av personopplysninger er nødvendig for å overholde lover og regler.

4) Vitale interesser
Innsamling/behandling av personopplysninger er nødvendig for å beskytte en persons vitale interesser, og den registrerte ikke er i stand til å samtykke.

5) Allmennhetens interesse
Innsamling/behandling av personopplysninger er nødvendig for å utføre en oppgave i allmennhetens interesse eller utøve offentlig myndighet (lov).

6) Berettiget interesse
Bedriften har en berettiget interesse i innsamling/behandling av personopplysninger, som er nødvendig og som er viktigere enn å beskytte personopplysningene for den registrerte

Hvilke andre sender vi personopplysningene dine til?

Dine personopplysninger blir kun behandlet av oss i Destinasjon Røros, med unntak av saker som går til fakturering via SMN1 Regnskapshuset avd. Røros. Saker som går til inkasso fører til at disse opplysningene sendes til vår samarbeidspartner Visma Collect AS: Navn, adresse, postnummer, organisasjonsnummer og eventuell e-postadresse.
Les mer om våre samarbeidspartnere Visma Collect AS og SMN1 Regnskapshuset avd. Røros ved å klikke på lenkene.

Hvis du benytter en av bookingtjenestene på denne siden, f.eks. for å booke overnatting eller aktiviteter online, vil din informasjon behandles av Book Central Norway AS som benytter et bookingprogram some eies av Visit Technology Group. Les mer om hvordan informasjonsstrømmen din behandles ved booking ved å gå til denne siden.

Hvor lenge oppbevarer vi personopplysningene dine?

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger og i større grad enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen med mindre det er lovpålagt, for eksempel gjennom regnskapsloven.

Regnskapsloven sier at blant annet dette skal oppbevares i minst 5 år:
Bilagene som danner grunnlag for selve bokføringen (inngående faktura, utgående faktura, bankbilag og lignende).
Spesifikasjoner av pliktig regnskapsrapportering (kontospesifikasjon m.m.).

Regnskapsloven sier at blant annet dette skal oppbevares i minst 3,5 år:
Avtaler av betydning for bedriften.
Brev og annen informasjon som gir vesentlig tilleggsinformasjon til bokførte bilag.
Utgående ordresedler.

Slik behandler vi brukernes personopplysninger

Det er frivillig for de som besøker www.roros.no å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Frontal Media er databehandler for www.roros.no og vår leverandør for utvikling og vedlikehold av nettstedet. Infonett på vegne av Frontal Media er vår driftsleverandør for www.roros.no. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandørene.

Cookies (informasjonskapsler)

Det benyttes cookies på www.roros.no. Cookies er små datafiler som lagres på din enhet og blir brukt til statistikk og til å støtte deg som bruker. Ved å benytte www.roros.no, samtykker du i at det lagres cookies – i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Du kan lese mer om cookies på roros.no ved å gå til denne siden.

Abonnement på nyhetsbrev

Destinasjon Røros sender ut nyhetsbrev via e-post. Nyhetsbrevene inneholder aktuell informasjon fra Destinasjon Røros. Nyhetsbrev er det frivillig å abonnere på, og for at du skal bli abonnent må du selv registrere en e-postadresse. Campaign Monitor er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen din lagres i en egen databasetabell, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. Du kan når som helst avslutte ditt abonnement via en link i nyhetsbrevet.

E-post og telefon

Destinasjon Røros benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet for å oppfylle våre oppgaver og gi deg god kundeservice. Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle. Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.
Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Endringer i disse personvernreglene

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i disse personvernreglene.
Sist oppdatert 19.06. 2018 @ 11:27

Hvordan sikrer vi dataene dine?

Vi gjør vårt beste for å holde dine personlige data trygge. Vi bruker sikre protokoller slik som HTTPS for kommunikasjon og overføring av data på nettstedet. Vi bruker anonymisering og pseudonymisering der det er praktisk. Vi overvåker våre systemer for mulige sårbarheter og angrep.

Selv om vi gjør vårt beste, kan vi ikke garantere sikkerheten til informasjon 100%. Vi vil gjøre alt vi med rimelighet kan for å hindre sikkerhetsbrudd og å bistå myndighetene dersom eventuelle brudd skulle forekomme.

Hvis du har en brukerkonto hos oss, gjør vi oppmerksom på at du må holde brukernavnet og passordet ditt hemmelig.

Dine rettigheter

Så lenge vi behandler eller oppbevarer dine personopplysninger, har du rett på innsyn i egne opplysninger. Du har også rett til å be om at uriktige eller ufullstendige opplysninger blir rettet, slettet eller supplert. Du har også rett til at opplysningene dine skal bli oversendt til andre aktører på forespørsel. Kravet ditt skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Uriktige opplysninger kan kunden/ leverandøren endre ved å kontakte oss skriftlig per e-post eller telefon.

Innsyn i eller sletting av personopplysningene dine, samt overføring av personopplysninger til andre aktører, ber du om skriftlig, per e-post til Destinasjon Røros (se kontaktinformasjon under). Vi svarer skriftlig per e-post.

Som kunde hos Destinasjon Røros har du rett til å klage til Datatilsynet hvis du mener vi behandler dine persondata i strid med reglene.

Kontaktinformasjon

Eier av hjemmesiden
Destinasjon Røros
Peder Hiorts gate 2, 7374 RØROS
Telefon: (+47) 72 41 00 00
post@rorosinfo.com

Tilsynsmyndighet
Datatilsynet
datatilsynet.no
postkasse@datatilsynet.no
(+47) 22 39 69 00

X