20sep
Av: Margit Wintervold Dato: september 20, 2021 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Mandag morgen heiste ordføreren på Røros prideflagget på Nilsenhjørnet og markerte at dette er uken der Røros Pride går av stabelen.

En stor forsamling av unge og gamle ropte happy pride da flagget ble offisielt heist for aller første gang på Røros. Røros Pride er fjellregionens feiring av mangfold, inkludering og likestilling og vil skape engasjement for et raust lokalsamfunn som inkluderer alle uansett kjønn, legning, etnisitet og religiøs tilknytning. Røros Pride skal jobbe for toleranse, aksept, inkludering, respekt, likestilling og mangfold.

Stolt åpning

Første Røros Pride var planlagt i 2020, men i likhet med mange andre arrangementer, måtte det avlyses pga. Corona-situasjonen. I stedet ble det holdt en digital markering, som ble godt mottatt. Denne uken kan folk i Rørosregionen se frem til en prideuke fylt med mange varierte og inkluderende arrangementer, det blir både stand up, parade, middag og regnbuemesse i Røros kirke, bare for å nevne noe.

På onsdag braker Røros Pride i gang når Kunst og Kaos i Bergmannsgata ønsker dere velkommen til den offisielle åpningen. Utstillingen Stolt er satt sammen av verker fra 14 kunstnere over temaet om å være stolt av den man er, og ha mot til å leve det livet du ønsker å leve. I tillegg blir det underholdning og taler av ordfører og Røros Pride. Bobler og biteti hører naturligvis med på verdens første Røros Pride.

En viktig samarbeidspartner for Røros Pride er Røros Hotell. Kommer du langveisfra kan du benytte deg av deres overnattingspakke, der du får du overnatting hos Vertshuset Røros fra fredag til søndag med lekker frokost inkludert. Med i pakken er billetter til Standup med Erlend Elias.

Standup-show!

Fredag kommer selveste Erlend Elias til Røros med sitt standup-show der mye er hentet fra hans eget liv. Showet er svært ettertraktet, og Erlend Elias har reist rund i hele landet med dette showet hele 6 ganger. Hvis du vil sikre deg billetter til en uforglemmelig kveld, bør du være raskt ute!

Etter showet arrangeres After Standup på Kaffestuggu med egen Pride-meny og god stemning. I en paneldebatt i Storstuggu kan du høre på en rekke inviterte gjester som vil debattere internasjonal solidaritet, det tredje kjønn og inkludering av mangfold i distriktene.

Kjøp billetter her.

Ungdomskveld, konsert og filmkveld

Torsdag kveld blir det utekonsert Nilsenhjørnet. Når den samiske artisten Åvla og DJ iDJa går på scenen blir det garantert god stemning. Åvla kombinerer joik og sang med både norske og engelske tekster, og DJ iDJa spiller elektronisk dansemusikk kombinert med urban electrica og joik. Arrangementet er gratis for alle og Stensaasen Reinsdyrslakeri kommer og spanderer pølser og burgere på alle som vil grille. Buerie båeteme – velkommen!

I ungdommens Hus blir det filmkveld når Røros Kino og Ungdommens hus inviterer til forestilling med den britiske filmen Pride. En morsom historie om kulturer som møtes når homofile i London samler inn penger til gruvearbeiderfamilier som sliter i Storbritannia på 1980-tallet.

Parade

Lørdag er det klart for regionens første prideparade gjennom gatene i bergstaden Vil du selv være med eller komme og se på? Her er alle velkommen og du kan komme som du er, kle deg som du vil og eventuelt delta med sykkel, moped eller en morsom kjøredoning. La oss vise mangfoldet, bredden og kreativiteten i regionen!

Etter paraden blir det familieshow i på Nilsenhjørnet med plateaktuelle Bakrus, Røros Barnegospel, Røros Kulturskole og Peder Angel. Barna kan glede seg til aktiviteter, og det blir salg av kaffe og vafler. Dagen avsluttes med middag og glamquiz på Kaffestuggu på kvelden!

Regnbuemesse

Pride Røros avsluttes på beste måte med regnbuemesse i Røros kirke ved presten Harald Hauge. Gudstjenesten er en feiring av Røros Pride. Røros Soul Childen sørger for musikalsk stemning. Koret består av tenåringer i aldersgruppen 10-15 år. Det blir også dåp, og Røros Pride deltar med en spesiell hilsen.

Røros Pride vil skape engasjement for et raust lokalsamfunn som inkluderer alle uansett kjønn, legning, etnisitet og religiøs tilknytning. Vi vil arrangere en fargerik og glad feiring hvor du kan være deg selv og elske fritt.

Vi bygger på toleranse, aksept, inkludering, respekt, likestilling og mangfold🏳️‍🌈