30mar
Av: Margit Wintervold Dato: mars 30, 2021 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Alt godt venter rett rundt hjørnet. Løft blikket et øyeblikk fra hverdagens små og store utfordringer og se fremover mot sommeren. 

Mot varme dager, lyse sommernetter, grønne åser og lystig fuglesang. Trekk pusten godt inn og kjenn duften av tørr lyng, frisk fjellbjørk og solbrente furukongler. Kjenn den svale brisen som stryker deg mildt over ansiktet, graset som stryker langs leggene dine og hør ørreten som vaker i fjellvatnet. Sommer med alle sanser. Hold ut, du er der. Snart.

Sommer i Rørosregionen betyr sommer full av muligheter. Rørosvidda er din lekeplass, enten du vil telte, vandre, fiske, sykle, padle eller du bare vil finne din egen hemmelige spot og nyte stillheten. Hos oss går natur og kultur hånd i hånd. Dra på oppdagelsesreise i kulturlandskapet og opplev aktiv seterdrift, finn forfedrenes spor etter flere hundre år med gruvedrift. Spelet Elden er et helt spesielt historisk musikkteater i spektakulære omgivelser på Slegghaugan på Røros.

Dblir tatt imot med hjertevarme og åpne armer enten du vil på fjellhotell, gjestegård, campingplass eller du helst vil sove ute i det fri. Her har vi god plass til alle.

Til seters på sykkel i sommer.

Til seters på sykkelsetet

Visste du at det går en egen sykkelvei fra Alvdal til Røros? Følg den skiltede sykkeltraseen og opplev stillheten i vakker natur langs 16 mil med lettsyklede seterveier og stier gjennom seks kommuner. Du kan sykle hele traseen eller dele den opp i kortere dagsetapper. 

På sykkelen kommer du i tett kontakt med det vakre kulturlandskapet med vennlige fjell og vann, elver og bekker. Ta en pause på en av de mange aktive setrene og gårdene, og kos deg med smakfull lokalmat. Du finner også flere trivelige overnattingssteder underveis. 

Nord-Østerdalen har lange tradisjoner med setring, og er et av få steder her i landet hvor det fortsatt er aktiv seterdrift. Her går gjerne kyrne fritt ute i mark og fjell på dagen, og på ettermiddagennår det er tid for melking, kommer de tilbake til setra 

Om du foretrekker trivelig bilferie, finner du alltid ei åpen seter på Os, Tolga eller i Dalsbygda. Ta med deg venner, barn eller barnebarn og opplev det gode livet på en av sterervollene. Noen setre har aktiviteter tilpasset familier. Dere kan hilse på dyrene, få omvisning, være med på skattejakt eller bare nyte dagliglivet på setra og den frodige naturen rundt. 

Sommer og telttur på vidda.

Villmarksliv på vidda

En dag eller en uke ute i naturen byr på opplevelser og mestringsfølelse for alle. I Rørosregionen snubler du over naturperler hvor du enn snur deg. Rørosvidda byr på raust med plass og er et eldorado for de eventyrlystne. I nasjonalparkene Femundsmarka og Forollhogna kan du vandre i dagevis eller bare finne din egen fredelige plass der du kan nyte sommerdagene.

Ta båten inn i villmarka

Femundsmarka er lett tilgjengelig en halv time med buss eller bil til Synnervika. Synnervika ligger i nordenden av Femunden. Derfra kan du enten ta beina fatt eller la rutebåten M/S Fæmund II ta deg med på en minnerik seilas over innsjøen og rett inn i eventyret. M/S Fæmund II har hele fem stoppesteder på østsiden av sjøen og 3 på vestsiden.

Femundsmarka fyller 50 år som nasjonalpark i år. Området er preget av eventyraktige krokfuruer og utallige fiskevann, bekker og vassdrag som inviterer deg på lange vandreturer, fiske og padling i det slake landskapet. Her lurer trollstore ørret og røyer, og storgjedda lurer i sivet. I Femundsmarka finner du både villmark og kulturlandskap, blant annet åpne buer du kan overnatte i, og tømmerrenner som opprinnelig ble brukt til tømmerfløting.

Sommer og blikkstille vann, kajakk på Korssjøen.

Sommerferie i kano og kajakk

Liker du å oppleve naturen tilbakelent i en kano som driver langsomt av sted med strømmen? Eller foretrekker du aktiv padling der du får bryne deg på små og store utfordringer? Ja, takk begge deler sier vi. Her er tipsene til to uforglemmelige opplevelser uansett om du er erfaren padler eller nybegynner.

Padle fra Femunden til Røros

Dkan faktisk padle hele veien fra Femunden og til Røros. Turen starter nord i Nordvika. Derfra padler du i en tømmerrenne til den åpne Lorthølbua. Derfra fører to andre tømmerrenner deg videre til Litjrennbua. Disse rennene kan være krevende å padle, og mange foretrekker å lede kanoen i tau fra land. Du kan overnatte i buene eller fortsette turen videre til Feragshåen og videre helt inn til Røros. De fleste padler denne turen på 24 dager, så telt eller hengekøye er bra å ha med. 

Kanoferie for familien

En roligere padletur, men som heller aldri blir er kjedelig, er å følge Glomma fra Røros til Røros. Dette er en avslappende padletur. Strømmen hjelper dere av sted og dere kan lene dere tilbake og nyte den storslåtte naturen. Fisken biter, så la gjerne en wobbler eller spinner følge etter kanoen. Er du heldig, freser fersk ørret eller harr i panna til kveldens middag. Pakk gjerne teltet og overnatt på vestsiden av elva. Dette er en perfekt tur for familien, dere kan parkere bilen på Glåmos og padle ned til Røros for en sightseeing eller et bedre måltid på et av de mange spisestedene. Røros byr på noe for enhver smak. Og det er veldig praktisk å kunne ta toget eller bussen tilbake til bilen igjen. Kano kan leies flere steder på Røros som f.eks. hos Røros Guide.

Sommer i Bergstaden Røros

Luksus på hotell

Vauldalen Fjellhotell blir du tatt godt hånd om med personlig service. Her bor du på tett på fjellet og naturen i små eller større leiligheter.  Når du bor på Vauldalen, får du muligheten til å oppleve smakfull tradisjonsmat, hestekultur og flott fjellterreng.

Bergstaden hotel ligger i Røros sentrum med umiddelbar tilgang til Kjerkgata og alt det bergstaden har å by på. Hotellet har enkeltrom og suiter, treningsrom, restauranter og barer. Litt oppe i høyden over bergstaden finner du Røros Hotell med turterreng rett utenfor døra. Her kan dere slappe av i bad og velvære-avdelingen, og barna kan ha det gøy i klatreveggen over bassenget.

Fritt liv på camping

Rørosregionen har flust med muligheter for alle som foretrekker friheten i campingferie. Her kan dere leve det gode liv og fylle dagene med de opplevelsene dere ønsker. Gjelten Bru Camping i Alvdal ligger idyllisk til ved elva Folla. Her har dere gode muligheter for fisking og bading. Campingplassen har god kapasitet med 13 hytteropplegg for bobiler og campingvogner samt moderne sanitæranlegg. Du finner også flere andre koselige campingplasser i Rørosregionen.