Sommer på hytta

Noen vil ha aktiv ferie og noen vil ha langsom ferie med mye kos. Noen vil at dagene skal gå fort og være fulle av opplevelser, mens andre vil at tida skal stå stille, for å virkelig kjenne på kontrasten til arbeidshverdagen. Noen vil sykle, padle og gå fotturer i fjellet, mens andre vil rusle en tur for å plukke sommerblomster. Eller sette seg på en kafé og nyte livet i sentrum. Det fine med Rørosregionen er at her kan du gjøre alt.

Endelig kan vi møtes i sosiale sammenhenger igjen, og vi kan invitere venner på middag, kaffe eller bålkos. Felles for mange av oss er at vi vil ha de minnerike opplevelsene som gir oss energi og som gjør at vi får ladet batteriene. Vi gir deg tipsene til en sommer på hytta som inneholder alt!

10 tips til aktiviteter for deg som er på hytta i sommer

I år som i fjor blir det norgesferie på oss alle, og heldig er den som har hytte! Ligger hytta di i Rørosregionen har du et stort utvalg aktiviteter, attraksjoner og opplevelser tilgjengelig. Her er det bare å velge og vrake. Det blir ingen sommer uten å bade – og vi kan friste med flere fine badesteder og friskt fjellvann. 

Kanskje er du interessert i historie og verdensarv, men tenker at det ikke passer for hele familien? Rørosmuseet formidler historien så den aldri blir kjedelig for hverken små eller store. Turer i skog og mark frister mange, og i hele Rørosregionen har vi flotte fjell å besøke. Hvorfor ikke bestemme deg for å gå på en fjelltopp du enda ikke har vært på, og la dette bli sommeren for nye opplevelser? Kombiner natur og kultur med oppdagelsesferd. Hele vår region har spor fra gruvedrifta ved Røros Kobberverk, og vi har samlet seks tips til gruver verdt et besøk. La dette bli sommeren for utforsking av Rørosregionen!

Vil du heller sykle, så foreslår vi en tur til seters, en tur i verdensarven eller to lette turer for familien. Vil du teste kanoen som framkomstmiddel? Da kan du padle ut på ekspedisjon eller drive dovent av sted med Glomma. Velg de opplevelsene som passer ditt tempo. Foretrekker du kafélivet, kan du dra til sentrum av Røros eller Tynset. Besøk de mange små og hyggelige nisjebutikkene, og kos deg med handel i sommersolen.

Tenker du at i sommer, ja, da skal jeg huke av opplevelser som står på min egen bucketliste? Da har vi tipsene til deg her.

Velkommen til sommeren på hytta, som kan gi deg påfyll av energi og glede! God sommer!

Få inspirasjon

En kulturell sommerferie

Les mer om kultursommeren.

Aktiviteter

Les mer om aktiviteter i Rørosregionen her.

#JegreiseriNorge

X