25jun
Av: margit Dato: juni 25, 2020 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Skal du til Rørosregionen i sommer og lurer på hva du skal gjøre? Her finner du en oversikt over de største arrangementene som omfavner alt fra opera og folkemusikk til lokalmat.

Musea i Nord-Østerdalen

Lokalmat

Vi har flere åpne gårdsutsalg og arrangementer med lokalmat i fokus i sommer.

Kalsa Gårdsbakeri har åpen sommerkafé og aktiviteter på gården, Galåvolden Gård har gårdsmatutsalg og omvisning, det er sommeråpent på Skottgården og Søberg Gård har salg av lokalmat på Stabburet og arrangementer i Fjøset. Rørosrein har åpent gårdsutsalg og nytt av året er guidet tur til Riasten. Her får du oppleve de gamle samiske kulturminnene. Ljøsnåvollen seter serverer tradisjonsmat hele sommeren, mens Elgsjømoen seter har åpent hver søndag ut august.

Hver tirsdag fra 7. juli til 4. august fra kl. 11 – 17 blir det Lokalmat-Torg i parken ved Nilsenhjørnet. Hit kommer et knippe lokale produsenter som Galåvolden Gård, Moseng Gård, Stensaasen Reinsdyrslakteri, Fjellurt og Rørosrein.

Matmarked

30. juli – 2. august kl. 11 – 17.

Trøndersk matfestival i sin kjente form er avlyst, men vi arrangerer lokale matmarkeder i hele Trøndelag. På Røros vil vi skape en opplevelse der lokalmat står i fokus. Mellom 15 og 20 utstillere og produsenter kommer. I fellesskap skal vi begeistre våre besøkende, våre kunder, innbyggerne og oss selv!

Markedet er spredt mellom torget ved Reiselivets Hus, parken ved Nilsenhjørnet, på Malmplassen, utenfor Domus og i Bergmannsgata.

10 år med Opera di Setra

Fredag 5. juli og søndag 7. juli, kl. 19 på Søberg Gård.

3 retter og 3 akter

Opera di Setra skulle egentlig sette opp “Tryllefløyten” av W. A. Mozart, men forestillingen ble utsatt til 2021 pga. Covid-19.

Nå kan Søberg Gård invitere til to kvelder med kortreist mat og en oppsummering av Opera di Setras eventyrlige historie gjennom 10 år. Søberg Gård syr sammen en meny som matcher det som foregår på scenen, basert på egne og regionens råvarer. Dette blir en sanselig opplevelse.

Olsok i Tolga.brukes kun til web.foto Thorbjørn Liell

Olsok i Tolga

Fredag 17. juli – onsdag 29. juli, Tolga

Olsok-uka på Tolga er en unik kulturopplevelse. I år er det noe redusert program, da arrangementene med store folkeansamlinger går ut pga. smittevernkrav. Men det vil foregå noe i alle bygder! Det blir konserter, krokveld på Dølmotunet, pilegrimsvandring, utespel, historiske vandringer, yoga og bålrøke.

Bli med på Olsok-ferden i Rørosregionen!

Røros Handelstand

Nattåpent og kveldsåpent 

Fredag 10. juli har butikkene i Røros sentrum åpent til kl 24.00.

Her blir det mulighet til å gjøre mange gode kjøp. Det blir hoppeslott for de minste i Bergmannsgata fra kl. 12.00 – 17.00 og Rabalder kommer med diverse aktiviteter. Røros Amcarklubb stiller ut sine biler fra kl. 18.00. Bergstaden Old Stars spiller ved plattingen fra kl. 19.00 – 24.00.

Fredag 31. juli er det nok en festaften i Røros sentrum når Røros Handelsstand arrangerer kveldsåpent fram til kl. 21.00.

Det blir hoppeslott og skytekonkurranse med fotball i Nilsenparken.

Bergstadens Hotell arrangerer konsert med Stage Dolls i Bergmannsgata. Her blir det billettsalg og maksantall er 200.

Oddentunet

Aktiviteter

Basecamp Os arrangerer hver sommer aktivitetsuke for store og små. Her blir det fjellturer, uteklatring, elvepadling og sykling.

Sommer på Husantunet på Alvdal byr på omvisning i ett av Norges best bevarte bygdetun. I sommerstua er kaféen åpen og i vinterstua er det utstilling av alvdalsbunader.

Botanisk vandring på Sølendet er en tur gjennom et gammelt myr- og slåttelandskap, der du får se hele tolv orkidéarter som preger naturreservatet.

Oddentunet er et godt bevart og fredet gårdsanlegg i Narjordet i Os kommune. Hovedbygningen er fra 1800-tallet, og er særlig kjent for sjelden og vakker innvendig dekorasjonsmaling. Her blir det guiding på utvalgte dager gjennom sommeren.