Sommerferie 2022

På sommerferie i Rørosregionen kan du boltre deg i herlige opplevelser. Kombiner sjeldne naturopplevelser med spennende verdensarv og en smakfull lokal matkultur. Vi har hemmelige kulper som venter på at du skal oppdage dem, ville juv og hvite badestrender. La deg bergta av urskogen i Femundsmarka eller villreinens rike i Forollhogna nasjonalpark. Besøk Røros bergstad og opplev den helt unike stemningen i den særdeles godt bevarte trebyen som står på UNESCOs verdensarvliste.

Hvilken sommerferie er du på jakt etter?

Hvis det er ett eneste sted du bør besøke for gode matopplevelser i 2022, er det Rørosregionen. I år er Trøndelag som aller første region i Norge valgt ut til å være Europas gastronomiregion. Og ikke uten grunn regnes Røros for å være landets lokalmathovedstad. Her finner du selve indrefileten av norsk mat. Klimaet høyt til fjells gir kort vekstsesong med lange solskinnsdager og kjølige netter, det gjør at det vi dyrker vokser langsomt og smaker ekstra godt. Folk har i generasjoner lært seg kunsten å foredle råvarene som dyrkes her, gamle tradisjoner er holdt i hevd, fornyet og videreutviklet for å skape nye produkter. Det er nettopp den gode smaken, sporbarheten og kvaliteten som gjør at det er hit Michelin-kokker i Trondheim kommer for å hente råvarer og produkter til sine menyer. 

Rørosregionen er en bærekraftig destinasjon. Sammen gjør vi sommeren grønnere med aktive opplevelser i kulturlandskapet og den vidåpne naturen som er snill, vakker og vill. Når du besøker et bærekraftig reisemål, får du en opplevelsesrik ferie fylt med historiske og kulturelle opplevelser. En bærekraftig sommerferie gir varige minner som varmer lenge etter at hverdagen er startet igjen. Samtidig er du med og støtter opp om lokalsamfunn, tradisjoner, natur og miljø. Det er bra for deg som kommer og besøker oss og bra for oss som bor her!

Nyt de lyse klare sommernettene og våre irrgrønne dager!

#JegreiseriNorge

X