24mai
Av: Margit Wintervold Dato: mai 24, 2018 Kategori(er): Nyheter Comments: 0

Er du på utkikk etter en aktiv ferie? Rørosregionen har alt du trenger for den perfekte sommeren. Her kan du sykle, dra på ridetur, padle, oppleve hundekjøring og se storslått natur fra de mange fjelltoppene.

HESTEOPPLEVELSER

Opplev lune bjørkelier og røsslyngkledt fjell med stier og kjerreveier etter gruve- og seterdrifta fra hesteryggen eller ta turen med hest og kjerre gjennom sentrumsgatene. En flott tur som tar dere gjennom mer enn 300- år med historie.
Her finner du oversikt over hvem som tilbyr tur med hest:
Savalen Hestesenter
Røros Kjørelag

VANDRING

Det åpne, vide fjellandskapet med sine lange vidder og snille fjelltopper innbyr til toppturer hele året. Fjellene i Rørosregionen og Nord-Østerdalen egner seg for bestigning uansett årstid: I mose- og lyngkledd drakt sommerstid, med flotte kontraster – snø og svakt grønne bar-rabber på våren, i fargerik høstdrakt eller med sine magnetiske hvite vidder vinterstid. Følelsen av å ha fjellet for seg selv, mens man skuer utover en natur tydelig formet av hardt vær og klima er en opplevelse man ikke kan være foruten! Tar du deg til toppen, venter en fantastisk 360 graders panoramautsikt over området. Ønsker du å dra på toppturer kan du lese mer om det her.

MED SYKKEL PÅ RØROS – ET ELDORADO BÅDE FOR FAMILIER OG TERRENGSYKLISTER!

En av de fineste måtene å se Rørosregionen på i sommerhalvåret, er med sykkel. Landskapet, naturen og veiene egner seg meget bra for denne aktiviteten. De beskjedne stigningene som finnes gjør at fjellsyklingen her oppe kanskje er den lettest tilgjengelige i hele landet, og vil appellere også til barnefamilier og dem som ikke er i spesielt god form.
Et vakkert bølgende fjellandskap, et stort antall fine grusveier og kjerreveier og liten eller ingen biltrafikk, er andre faktorer som gjør området særlig attraktivt for syklister.
Det er muligheter for mange herlige dagsturer, for eksempel til nedlagte gruvesamfunn, langs elver, rundt innsjøer, til setervoller med servering og opp til utsiktspunkter. For den som leter etter det, finnes det også mye artig terrengsykling på fine kjerreveier.

Tre merkede løypeområder i fantastisk viddelandskap der kulturminnene kviskrer…

HUNDEKJØRING

Det er ikke bare om vinteren at du kan være med på hundekjøring, Kennel Dølanvollen på Glåmos tilbyr hundekjøring med vogner. De legger opp til turer med ulik lenge og du kommer tett på både naturen og hundene når dere kjører innover villmarken rundt Røros.. Artig for store og små!

Fæmund II

I sommerhalvåret bringer tradisjonsrike M/S Fæmund II deg langs «innlandshavet» Femunden, gjennom naturskjønne omgivelser. Den røffe naturen i traktene rundt Femunden har lokket mange naturelskere til seg opp gjennom årene. Ta med sykkelen om bord og kombiner med flotte turer i Femundsmarka og områdene rundt.

Kano- og kajakkturer

Rørosregionen har mange muligheter for kano- og kajakkturer. Her kan du leie egen eller melde deg på organiserte turer.

Femunden Nasjonalpark har et sammenhengende sjøsystem i de indre delene av nasjonalparken. Her kan du padle i dagevis i de mange vassdragene og sjøene. Vær forsiktig på selve Femunden, det er store strømmer som er ute og går.

I Drevjsø finner du Norway Outdoors som spesialiserer seg i skreddersydde og guidede turer. De tilbyr kanopadlekurs, kanoturer og mini-rafting.

Wilderness Life arrangerer en 11-dagers kano- og vandretur i Rendalens villmarksparadis med telt, fisking og bål. Her kan du oppleve kanopadling på krystallklare vann, samt dagsturer til fjells.

Femundundsbåten Fæmund II. Foto: Ragnhild Berg
Femundsmarka. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Visitnorway.com