11sep
Av: margit Dato: september 11, 2020 Kategori(er): Forside, Nyheter Comments: 0

Enten du velger å ta høstferien på hotell, på hytta eller hjemme, så har vi flere tips til deg som er i Rørosregionen. Den ekstra høstkosen kommer godt med når dagene er kortere og mørket faller på.

Turer

Når er fjellet på sitt aller mest fargerike? Det er nå. Lufta er klar, fargene går fra grønt til gult, oransje, rødt og videre til lilla og brunt. Vakrere blir det ikke. Nydelige farger, frisk luft og deilig mosjon for kroppen – det er et kinderegg.

Aktiviteter

Hvis du vil oppleve litt mer fart og spenning ute på tur, så anbefaler vi barmarkskjøring med hund. Kennel Dølanvollen tilbyr både korte og lange turer – bålkos og kos med hundene.

Eller hva med en kanotur med Røros Guide? Kanoturen går i stille vann, der det er muligheter for å fiske. Høstkos blir det også med bål, bålkaffe og god lunsj.

Boktips

Hva er bedre etter en lang tur enn å sette seg foran peisen, kanskje med et godt ullpledd, og lese ei god bok?

Vi kan anbefale: Her har vi den lokale favoritten Enkepalasset av Anne Nyheim. Forfatteren bor på Røros og dette er hennes første bok.

Har du ikke lest Vigdis Hjorth enda, så få med deg denne – Er mor død. Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet av Heidi Linde er både innsiktsfull og morsom. Men hvis du sverger til krim, så kan vi anbefale Jo Nesbøs siste bok, Kongeriket.

Høsten er for mange ensbetydende med klargjøring av ved til vinteren. Boka Hel ved av Lars Mytting går aldri av moten. Her får du tips til både fyring og stabling. Kanskje har du laget ditt eget kunstverk av vedstabelen før høstferien er over? Vi vil også anbefale en annen lokal favoritt her, nemlig Asbjørn Ryens Kølbrenning, kølkjøring og bosetting fra Narjordet mot Drevsjø. Framstilling av trekøl til drift av Røros Kobberverks smeltehytter er en stor del av historien til Rørosregionen og har også etterlatt seg viktige kulturminner i vår natur. Les og bli inspirert til å oppsøke nye steder og gamle tradisjoner.

Lokalmathelg på Bergstadens Hotel

Middag

Hva med å invitere din kjære og barna på middag ute? Vi har mange hyggelige restauranter og kafeer som vi kan anbefale. Ønsker du heller å ta middagen hjemme, så anbefaler vi gjerne perlende drikke fra Røros Bryggeri til maten.

Hyttekos

Sett ut en benk eller stoler og legg på sitteunderlag fra Røros Tweed. Dekk utebordet med fine kopper fra Soloppgangen, Potteriet, eller de nydeligste keramikkoppene til Sissel Wathne som selges hos Kunst & Kaos.

Kos deg i solveggen, eller kanskje du kan fyre opp bålpanna? Å sitte ute på kveldstid og bare nyte stillheten som følger høsten – det gir en deilig ro.

Handel

Husk at alle de små butikkene med ting og tang og klær nettopp har fått inn nyhetene til høstsesongen, så nå kan du sikre deg favorittplaggene, skoene og tilbehøret for hele høsten. Liker du å være tidlig ute, så kan du kanskje sikre julesesongen også? Handlegatene på Røros byr på unike varer du ikke finner andre steder. Mens handelsstedet Tynset gir deg et bredt utvalg av både kjeder og nisjebutikker.