Tolga kommune Det er mye du kan oppleve når du besøker Tolga kommune Gå videre Tolga kommune Opplevelser du ikke glemmer - sommer eller vinter Gå videre Tolga kommune Kulturhistorie, seterliv og arrangementer Gå videre Tolga kommune Besøk nasjonalparklandsbyen Vingelen eller finn dine fiskeopplevelser i naturskjønne omgivelser Gå videre

Dette er Tolga kommune

Kommunen strekker seg fra nasjonalparken Femundsmarka i øst for ekspedisjoner med «ingen grenser» for hva som er mulig, til nasjonalparken Forollhogna i vest som ved inngangen har et særprega historisk bygdemiljø med den internasjonale merkelappen ”nasjonalparklandsby”. På denne reisen passerer du bygdene Øversjødalen, Hodalen, kommunesenteret Tolga og Vingelen. Alle med sine særpreg til opplevelser.

Med vår umiddelbare nærhet til verdensarvstedet Røros, har vi mye kulturhistorie å formidle, og med et stabilt vinterklima kan vi i vintersesongen tilby flotte idrettsanlegg og milevis med preparerte skiløyper. Om sommeren kan du sykle innover fjellveiene og oppleve seterlivet og artsmangfoldet i naturen på nært hold. Festivaler og arrangementer gir opplevelser, og lokalproduserte matvarer gir deg en smaksopplevelse du aldri vil glemme.

I Tolga lå en av de viktigste smeltehyttene til Røros Kobberverk. Her utviklet de tidlig et moderne jordbrukssamfunn. Det er mange eksempler på gammel byggeskikk og et spennende kulturliv.

Tolga på Instagram

Hjelp oss med å få fram flotte bilder av Tolga og merk dine bilder #2540TOLGA på Instagram

Kontakt

DESTINASJON RØROS
Peder Hiorts gt. 2
7374 Røros
Norge

Telefon: +47 72 41 00 00
E-post: post@rorosinfo.com

Åpningstider

Mandag – fredag: 09:00 – 15:30
Lørdag: 10:00 – 16:00

Presse

Info og fakta
Nyheter
Bilder (Flickr)

X