Vinter i Tolga

Hamran, Tolga hopp-og skileksenter

Hamran hopp- og skileksanlegg er ikke vanskelig å finne. Kun noen hundre meter fra Tolga bru i sentrum. Anlegget ligger på vestsiden av Glomma. Visuelt har inntrykket av hoppbakkene i Hamran blitt et skikkelig fyrtårn og landemerke for Tolga og blitt et helårsanlegg for alle. Her finner du hoppbakker i størrelse 10m – 20m – 40m – 60m, skiheis, skipark, alpin/snowboardløyper,lekeområde, orientering, sykkelnedfarter/sykkelcross og turstier.

Turforslag

Sumundshytta ligger i Tolga østfjell og er åpen i helgene på vinteren når helgas løype går på Tolga vest.Hytta leies ut hele året. Leiepris kr 400 for medlemmer Tolga IL/kr 600 for ikke medlemmer.Kontaktperson: Lars Sæther, tlf 624 94 096 / 994 38 228.

Kletthytta ligger i Tolga vest og er åpen i helgene på vinteren når helgas løype går på Tolga vest.Hytta er godt utstyrt med innlagt strøm og kan leies ut. Det er bilveg fram til hytta hele året. Leiepris: Kr 600 for medlemmer i Tolga IL/kr 900 for ikke medlemmer.Kontaktpersoner: Trond Tollan – mobil 909 50165,Magni G. Tollan – mobil 905 60373.

Tverrhøbua(n) ligger ved enden av Fjellveien. Den er ikke brøtet fra Sumundshytta. Den sørligste bua er åpen hele året. Ved Buene står Egebergstøtta, reist til minne om kammerherre Egeberg som døde her etter vådeskudd i rypejakt.

Nybua ligger ca 2 km sørøst for Tverrhøbua. Den er åpen hele året.

Falkrabb-bua er åpen hele året. Den ligger ved traseen for Egebergløpets 20 km om sommeren. Vintertraseen fra Bjørsjølia til Telsjøen passerer vanligvis forbi bua. Denne blir ikke oppkjørt.

Skihytta i Vingelen ligger 960 m.o.h. på Sæteråsen, midt mellom sætergrendene Vingelssetra og Ørvilldalen. Går du på ski fra bygda er det 5 km fra Nordvangen eller Rabben (Hagen). Da passer det perfekt med kaffe- og vaffelpause på Skihytta. Med bil er det 6 km fra sentrum. Veien brytes vinterstid og det er gode parkeringsmuligheter ved skihytta . Fra skihytta har du et supert utgangspunkt for en flott skitur, enten til Kvannøyan (først på vinteren), rundløype p 5 km om Nystuvollen eller innover mot Langsfjellhogna og Storbekkbua.

Hodalen

Rabbengbua ligger på Rabbengrunden østover, og er åpen hele året.

Kvannåsbua ligger på Rabbengrunden østover, og er åpen hele året. Bua er velegnet til å raste på denne runden. Har høy standard.

Gråbeinsundbua er sentral i løypenettet, ved krysset der begge rundene passerer.

Måssåbua ligger ved foten av Domhøa, en vanlig rasteplass på vei mot toppen av Håmmålsfjellet. Er som regel dekt opp til taket om vinteren.

Bruengbua ligger på Bruengrunden vestover, som er den mest kjørte traséen først på vinteren.

X